Drumski razbojnici haraju hercegovačkim cestama: Kobilovačom iza ponoći na vlastitu odgovornost?

pljacka
No to nisu jedine opasnosti koje krije ova dionica ceste. Naime, na njoj suvereno vladaju drumski razbojnici, baš kao u nekom akcijskom filmu, piše Brotnjo.info.

Podsjećamo, prije nepunih godinu dana, točnije 20. ožujka 2016. godine oko 4:30 sati kod skretanja za brdo Hum razbojnici su presreli putničko vozilo Golf VI na način da su mu svojim vozilom prepriječili cestu. Nakon toga su napali vozača te ga na silu izvukli iz automobila, a tom prilikom su dva suputnika iz Golfa fizički napadnuta. Napadnute osobe su bile s područja Brotnja. Tom prilikom policija je podnijela Izvješće o izvršenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu u Mostaru. Prema dostupnim informacijama sudski epilog je bio: POJEO VUK MAGARE, a oštećenima je preostalo podizanje privatne tužbe.

Najnoviji slučaj drumskog razbojstva dogodio se početkom ovoga tjedna, u noći s ponedjeljka na utorak oko 00:30 sati, kada su djevojku, opet iz Brotnja, trojica razbojnika presrela s dva automobila u trenutku dok se automobilom iz smjera Mostara kretala prema Čitluku. Nakon što su joj popriječili cestu, razbojnici su joj oduzeli novac i ostale vrijedne stvari koje je imala u automobilu, te su se dali u bijeg. Djevojka je doživjela šok od kojega će se vjerojatno još mjesecima oporavljati.

Nažalost, kako se neslužbeno može čuti, ova dva slučaja koja smo spomenuli su samo dio u nizu sličnih događaja.

Poznata je činjenica kako policija obavi dosta dobar posao, privede i ispita osumnjičene, preda ih sudu, a taj isti sud ih pusti na slobodu. Tako slobodni i bezbrižni kriminalci ponovno pristupaju počinjenju kaznenih djela.

Postavlja se pitanje, kad će institucije, poglavito one pravosudne napokon početi raditi svoj posao?

Treba li se dogoditi da na „sačekušu" naleti dijete nekog političara, lokalnog moćnika ili možda dijete suca u prekršajnom ili nekom višerangiranom sudu pa da se napokon počnu donositi zatvorske presude za ovakva i druga razbojstva?

Do tada upamtite: Kobilovačom iza ponoći prolazite na vlastitu odgovornost!