Detalji pucnjave u Mostaru: Pili kavu zajedno, pa mu propucao koljena

...te ga teško ranio u noge na benzinskoj crpki ‘Gazprom' na sjevernom izlazu iz grada. Zanimljivo je da su oni prethodno zajedno pili kavu u društvu poznanika, također od ranije poznatog policiji, pa se potom žestoko posvađali oko nekih starih računa i potukli.

Dva hica u jačega

Našavši se pred snažnim Demirovićem, to je Vilki očito bilo dovoljno da posegne za pištoljem i propuca mu koljena. Držeći se za noge i sklanjajući iza pultova, ranjeni Demirović je nakon toga izišao na sporedna vrata, gdje ga je već u njegovim kolima, terencu BMW X5, čekao poznanik N. Mustafić i odvezao ga put bolnice, a iza njega su ostali tragovi krvi. Vilko je s pištoljem u spuštenoj ruci išetao kroz glavni ulaz i pobjegao u svom luksuznom VW, ali ubrzo je uhićen. Sve se to događalo pred radnicima, koji su baš jučer čekali posjet novih vlasnika ove crpke. A još veći šok doživjela su dvojica mladih stranaca koji su s ruksacima i gitarom igrom slučaja našli usred oružanog obračuna stopirajući prema Sarajevu. Kako je kazao dr. Elvedin Habibija, Demirović je zadobio prostrijelne rane u obje potkoljenice i stanje mu je stabilno. Iako ranjen, Demirović je jučer na svoje inzistiranje sam izišao iz bolnice u Južnom logoru i to na svojim nogama. "Ništa vitalno mu nije pogođeno, može stajati sam na svojim nogama, eventualno će se vratiti u bolnicu na previjanje", rekli su nam u policiji.

Zajedno uhićivani

- Njih su dvojica zajedno i uhićivani, a što se točno dogodilo znat ćemo više drugi dan - kaže policijski načelnik Ramiz Hasić. Iz Tužiteljstva BiH su se odmah oglasili i naveli da ovaj događaj, nakon obračuna vatrenim oružjem i pucnjave u Tuzli, prije manje od mjesec dana, ukazuje da nezakonito pomilovani sudjeluju u incidentima i ugrožavanju sigurnost građana, a na što su skretali pozornost prilikom istrage u predmetu uhićenog pa puštenog predsjednika FBiH Ž. Budimir i drugih.Damir Vašiček je višestruko osuđivana osoba u kratkom vremenskom razdoblju i trebao se nalaziti na izdržavanu kazne, ali se, zahvaljujući puštanjima na uvjetnu slobodu i smanjivanjima kazne, odnedavno nalazi na slobodi. Podsjećamo, Budimir je uhićen 26. travnja upravo pod sumnjom da je primao mito za pomilovanje osuđenika. Vašićek je još početkom 2008. bio privođen za istrage oko ubojstva njegova prijatelja Emira Hadžića, što ni do danas nije rasvijetljeno.

vecernji list