Detalji požara u Čapljini: Ispod zgarišta su pronašli sklupčano ugljenisano tijelo žene

prometna nesreća, Neum, hrasno, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, droga, crna kronika, pc centar, pljačka, Sarajevo, ubojstvo, fotograf, crna kronika, crna kronika, Martin Jozić, crna kronika, pljačka, Mostar, zlatarnica, crna kronika, Slavija, navijači, huligani, Mostar, stup, prometna nesreća, dojava, bomba, Mostar, prometna nesreća, utapanje, pogibija, Mostar, lažna dojava, Srećko Bošnjak, Mostar, Široki Brijeg, krađa, policijska akcija, meteor, uhićenja, prometna nesreća, pogibija, pogibija, Mostar, prometna nesreća, Konjic, prometna nesreća, Ljubuški, droga, policija, Ljubuški, provala, MUP ŽZH, vjetar, kamion, Stolac, prometna nesreća, pogibija, Tomislavgrad, šokantno, pro
Susjedi koji su primijetili dim, istračali su bosi iz svojih kuća, ali je vatra već tada zahvatila kompletan objekt.

Ubrzo su i vatrogasci stigli, ali ni oni nisu mogli spasiti Eminu. Nesretna starica u kući je živjela sama.

Kobne noći je naložila vatru u šporetu, ali je žar dospio na kauč, koji se zapalio. Starica, koja je bila bolesna i iznemogla, pokušala se spasiti, ali je, vjerojatno ošamućena od dima, pogriješila vrata te se ugušila, piše Dnevni Avaz.

Nakon što su čapljinski vatrogasci ugasili požar, prizor koji su, zajedno sa policajcima zatekli, bio je zastrašujući.

Ispod zgarišta su pronašli sklupčano ugljenisano tijelo nejake starice.

Susjed Alija Đonko prvi je primijetio dim nakon što ga je iz sna trznuo lavež pasa.

Kako je ispričao, čuo je pucketanje, a kad je pogledao kroz prozor, dočekao ga je jeziv prizor. Eminina kuća već je bila u plamenu. Istrčao je u pidžami i bos, a kad je došao pred njenu kuću, vatra je već kuljala kroz ulazna vrata.

"Tada je i nešto eksplodiralo poput bombe. Najvjerojatnije je to bio frižider. U šoku sam otrčao do susjede kod koje mi je bila supruga i one su odmah pozvale policiju i vatrogasce, a potom je žena budila rođake i susjede. Svi smo se ovdje okupili, ali ništa nismo mogli učiniti", ispričao je Alija za Dnevni avaz.

Mještanin Huso Đonko kazao je da se teško išta moglo učiniti i da su vatrogasci bili tu veoma brzo.

"Drvena građa, posteljina, tepisi, a kuća mala tako da je sve odmah planulo", govori Huso.

Čapljinski vatrogasci stigli su do ovog mjesta 12 minuta nakon poziva za intervenciju. Mate Jurković, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Čapljina, kazao je da je vatrena stihija skoro u potpunosti progutala kuću.

"Vatra je doslovno šikljala iz krova i teško da se išta moglo učiniti osim lokalizirati požar i spriječiti njegovo širenje na susjedne kuće i objekte. Uspjeli smo ugasiti pola sata nakon ponoći", rekao je Jurković. Emina je, kako su ispričale njene susjede, živjela sama. Dva puta dnevno obroke joj je donosila Alijina supruga.

"U posljednje vrijeme djelovala je kao da je posenilila, ali to se sve na momente događalo. Nekad je, što kažu, bila poput odvjetnika, sve je znala, a nekad bi tako odlutala. Nedavno je vatru naložila u jednoj kanti pa u pećnici od šporeta. Mlada je ostala udovica, muž joj je umro 1957. godine, a jedino dijete koje su imali tri godine kasnije. Jedna joj sestra živi u Danskoj, a druga u Opličićima", kaže Alija.