Da li je mrtvac pronađen kod Čapljine Poljak nestao u Međugorju?

Prema navodima prijave, Kogutek je napustio Poljsku još 23. svibnja prošle godine kao član organizirane turističke skupine i posljednji put je viđen u Međugorju dva dana kasnije, otkada mu se gubi svaki trag.

Zapravo, zasigurno je viđen kako izlazi iz autobusa, ali se kasnije spominjalo da ga je netko uočio i u blizini granice između Ljubuškog i Vrgorca.

Mole se svi koji imaju informacije o ovoj osobi da se jave u najbližu policijsku postaju ili pozovu broj 122 ili 033 261 300, ili iskoriste jedan od kontakata na službenoj web-stranici Federalne uprave policije. Ovaj zagonetni slučaj nestanka Poljaka u Hercegovini mogao bi biti i rasvijetljen ako se pokažu točnima sumnje o tome da su ostaci upravo ovog nesretnog čovjeka pronađeni pokraj žice čapljinske vojarne. Naime, radnik na osiguranju naftnog terminala u Dretelju prijavio je da je kod bodljikave žice vidio ljudsku lubanju, a potom i ostale kosti s ostacima rastrgane odjeće, kratke svijetle majice i kariranih hlača.

 U početku se vjerovalo da je u pitanju skelet neke od ubijenih osoba iz ratnog razdoblja. Kao što to procedura i nalaže, na nepristupačnom i šikarom obraslom brdu poslana je ekipa sastavljena od tužitelja, policije i stručnjaka za traženje nestalih osoba. Nakon što se otkrio dio tkiva na kostima, ispostavilo se da se tijelo na ovome mjestu nalazi unazad godinu dana pa se sada vjeruje da bi se moglo raditi o nestalom Poljaku, koji je vjerojatno zalutao, došao do žice i na ovom mjestu okončao - kažu iz MUP-a Hercegovačko- neretvanske županije.