“ČISTAČ” POMEO DILERE: Uhićeno 11 osoba, pretresi od Trebinja do Mostara

U okviru policijske akcije "Čistač" u Trebinju je uhićeno šest osoba, u Bileći i Gacku po dvije osobe i jedna osoba u Nevesinju.

Policija je pretresla 17 lokacija, od kojih 11 u Trebinju, tri u Bileći, dvije u Gacku i jednu u Mostaru. Načelnik Centra javne sigurnosti Trebinje Dragan Nosović rekao je jučer na izvanrednoj konferenciji za novinare da je prilikom pretresa oduzet veći broj predmeta koji će poslužiti kao dokazi u kaznenom postupku, među kojima je jedna puška i manja količina droge. Osim jučer 11 privedenih, dvije osobe su već u pritvoru, jedna iz Dubrovnika i jedna iz Gacka, koje su u okviru akcije "Čistač" ranije osumnjičene za krijumčarenje droge. Organizator skupine koja je raspačavala drogu na širem području Hercegovine i Dubrovnika je L. M. iz Trebinja, od ranije poznat policiji. Svi uhićeni će nakon kriminalističke obrade biti predani Okružnom tužiteljstvu Trebinje uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu. Prema neslužbenim saznanjima, organizator skupine koja je raspačavala drogu je Luka Miljković iz Trebinja, a osim njega u akciji ''Čistač'' uhićeni su Trebinjci Miljan Đikov, Milivoje Bodiroga, Dragan Rutešić, Saša Adžić i Vidak Ratković, Gačani Milimir Radovanović i Ranko Davidović, Bilećani Aleksandar Vujović i Dejan Delić, kao i Jelena Nešković iz Nevesinja.
Dvojica osumnjičenih, koji su ranije privedeni u ovoj akciji, Josip Papac iz Dubrovnika i Ognjen Pušara iz Gacka, su u pritvoru.

Papac je, kako je već ranije objavljeno, uhićen 18. lipnja na magistralnoj cesti Dubrovnik - Trebinje, kod mjesta Volujac, nakon što je policija Centra javne sigurnosti Trebinje u Opel Astri koju je vozio pronašla oko 66 grama heroina. Drogu su policajci otkrili u pretincu, između dva prednja sjedišta, a Papac je nakon toga proveden na kriminalističku obradu te predan Okružnom tužiteljstvu u Trebinje.
Operativna akcija ''Čistač'' pokrenuta je krajem prošle godine, a do sada je oduzeto oko 2,3 kilograma marihuane, oko 72 grama heroina, 1,8 grama speeda i više od 1620 grama sjemenki indijske konoplje.

Piše: N. Dedić / Dnevni list