Ćemalović, Dugalić i Topuz pod istragom

... povjerenika Mjesne zajednice Blagaj, te Samira Ćemalovića (40) zvanog Pika, bivšeg člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i Samira Dugalića (48) zvanog Luster zbog kaznenog djela krivotvorenja isprava i prijevare, potvrdili su za Večernji list iz ovog tužiteljstva.

Naime, kako se neslužbeno navodi, njima se spočitava da su u drugoj polovici prošle godine predali 'divlje' rješenje o dodjeli neizgrađenog građevinskog zemljišta na području Blagaja - Kosorska Glavica, i to Plamenku Hadroviću, nastanjenom u Švedskoj, koji je za to izdvojio 7000 maraka i predao ih Lusteru, koji pak tvrdi da je novac potom predao Piki, što ovaj oštro negira.

Drži se da je Miro, kao povjerenik MZ-a Blagaj, umiješan u izdavanje spornoga rješenja na kojem su samo ubačeni podaci Plamenka Hadrovića, a što znači da je to zemljište već ranije nekom dodijeljeno. Inače, na tom području je još nakon rata mostarska Općina - Jugoistok ratnim zaslužnicima dodijelila 200 lokacija, što je sada postalo spočitavajuće jer tim smjerom kroz Hercegovinu ne može proći famozna autocesta V5.

Sudeći po ovoj kaznenoj prijavi, ovim slučajem bi se mogla otvoriti čitava 'Pandorina kutija' jer se sumnja da ima još zemljišta koja su više puta, naravno, uz novčanu nadoknadu dodjeljivana različitim ljudima. Planirajući se jednoga dana vratiti iz Švedske u Mostar, Hadrović je tako na kraju doveden u zabludu jer je 'divljim' papirom naknadno dobio urbanističku suglasnost i građevinsku dozvolu, što je kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Tako mu je, osim što je ostao bez novca, prijetila i kaznena prijava, pa se vjerojatno sam obratio policiji, koja je više mjeseci istraživala ovaj komplicirani slučaj. Da to nije jedini primjer, svjedoči i slučaj Zaima Medara (47), koji je od povjerenika Mire zatražio i za 250 eura dobio isto takvo rješenje na drugu lokaciju, ali je on, kako se sumnja, za razliku od Hadrovića, svjesno obmanuo Službu za građevinske poslove te zajedno s Mirom zaradio kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja. 'Kutija' se odškrinula tek kada je policija došla do originalnog regulacijskog plana 'Kosorska Glavica'. Bolji poznavatelji prilika u gradu na Neretvi spominju da je to samo dio 'paklenog plana' koji su za novac i druge pogodnosti provodili pojedini djelatnici po čitavom Mostara.

Izvor: Vecernji.ba