Čapljina: Teška prometna nesreća u ulici Hrvatskih branitelja

Od siline udarca Golf je odbačen 50 metara naprijed, dok se Kadet okrenuo u suprotnom smjeru.

U Opelu su se nalazile dvije osobe. Mladić koji je upravljao Opelom prošao je s lakšim tjelesnim ozljedama, dok je djevojka koja je bila s njim u automobilu prebačena u Dom zdravlja Čapljina, a potom su upućeni u Kliničku bolnicu Mostar. Kako neslužbeno doznajemo, djevojka ima prijelom ruke na dva mjesta.

U Golfu su se nalazile četiri osobe, odnosno dvoje roditelja sa dvoje djece. Svi su prevezeni u Dom zdravlja Čapljina, a kako doznajemo i oni su prebačeni u KB Mostar. Nitko od njih nije u životnoj opasnosti.

Koliko je udarac bio silan svjedoče i scene na licu mjesta. Stražnja strana Golfa sabijena je skroz do prednjih sjedišta, dok je prednja strana Opela potpuno uništena. Tragovi kočenja dugi su čak pedeset metara, što pokazuje da se Opel kretao neprilagođenom brzinom.

Očevid je još u tijeku, a obavljaju ga pripadnici PU Čapljina.

Stanovnici ovog naselja ogorčeni su jer se skoro svakog mjeseca u ovoj ulici dogodi nesreća, i to u većini slučajeva se radi o teškim prometnim nesrećama. Kako se na ovom dijelu nalazi pravac od nekoliko kilometara nesavjesni vozači u većini slučajeva ''stignu gas do daske'' ne razmišljajući i posljedicama.

Treba napomenuti kako je ova ulica gusto naseljena i kako u ovoj ulici živi dosta djece, koju nesavjesni vozači ovakvim ponašanjem dovode u životnu opasnost. U prošlosti su čak zabilježeni smrtni slučajevi baš u ovoj ulici.

Stanovnici ove ulice već su večeras najavili da kreću sa potpisivanjem peticije kako bi se u ovoj ulici postavili ležeći policajci ili kamere za brzinu. Poručuju da će u svojim namjerama ustrajati sve dok ne dobiju što žele, a ukoliko se to ne ostvari ističu kako su spremni raditi blokade prometnica.

Dominik Franić | caportal.info