Braća Šimić ukupno dobila 21 godinu zatvora

braća Šimić, presuda
...se posljednjih mjeseci vodio sudski proces zbog optužnice koja ih tereti da su pripadali organiziranoj kriminalnoj grupi koja je krijumčarila drogu ali i oružje ili eksplozivne materije.

Za organizirani kriminal u vezi sa produženim kaznenim djelom u vezi sa neovlaštenim opojnim drogama Mate Šimić je dobio deset godina zatvora, za neovlašteni promet opojnim drigama tri godine, neovlašteno držanje oružja dobio je jednu godinu, ugrožavanje sigurnosti šest mjeseci, te mu je Sud izrekao kaznu od 13 godina. Blago Šimić za organizirani kriminal u vezi sa produženim krivičnim djelom u vezi sa neovlaštenim opojnim drogama dobio je pet godina, za neovlašteni promet opojnim drogama tri godine, neovlašteno držanje oružja dobio je jednu godinu te je ukupno osuđen na osam godina. Produžen im je pritvor koji može trajati još najmanje devet mjeseci.

Za organizirani kriminal u vezi sa produženim kaznenim djelom u vezi sa neovlaštenim opojnim drogama Mate Šimić je dobio deset godina zatvora, za neovlašteni promet opojnim drigama tri godine, neovlašteno držanje oružja ili eksplozicne materije dobio je jednu godinu, ugrožavanje sigurnosti šest mjeseci, te mu je Sud izrekao kaznu od 13 godina, javila je novinarka "Avaza" s lica mjesta.

Blago Šimić za organizirani kriminal u vezi sa produženim krivičnim djelom u vezi sa neovlaštenim opojnim drogama dobio je pet godina, za neovlašteni promet opojnim drigama tri godine, neovlašteno držanje oružja ili eksplozivne materije dobio je jednu godinu te je ukupno osuđen na 8 godina. Produžen im je pritvor koji može trajati još najmanje do prosinc ove godine.

Braniteljica braće Šimiće Irena Pehar pred Sudom je kratko izjavila da je nazadovoljna presudom i da će uložiti žalbu.