Bombama na cajke u Hercegovini

preljub, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, prometna nesreća, Sarajevo, samoubojstvo, bjeljina, kalesija, pljačka, Ljubuški, prometna nesreća, Mostar, grom, ubojstvo, savo milošević, Bijeljina, pljačka, Sarajevo, uhićenje, Tomislavgrad, pljačka, ubojstvo, Tomislavgrad, bomba, cajke, Hercegovina, hrp, Mostar, požar, automobil, eksplozija, Sarajevo, Mostar, paljevina, zapaljena vozila, Livno, samoubojstvo, puška, pljačka, Tomislavgrad, struja, strujni udar, odzak, Travnik, pucnjava, faruk balijagić, Tuzla, Ljubuški, samoubojstvo, Livno, pljačka, kladionica, samoubojstvo, sokolac, dječak, Srbija, prometna nesreća, prometna nesreća, Široki Brijeg, ante naletilić, samoubojstvo, Kiseljak, pljačka, Mostar, trgovina, heroin, šverc, suđenje, nova bila, ubojstvo, pucnjava, Široki Brijeg, policija, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, pogibija, glamoč, pogibija, minsko polje, pogiija, bračno putovanje, prometna nesreća, Stolac, traktor, prometna nesreća, pogibija, Orašje, samoubojst
...kako piše beogradski Press, poručio da će spriječiti nastup srbijanskog folk pjevača Milu Kitića, zakazan za 5. kolovoza u Posušju, ali i svih umjetnika iz Srbije koji se usude doći u Posušje, Grude, Široki Brijeg i druga hrvatska mjesta u zapadnoj Hercegovini.

Neimenovani sugovornik lista Press RS iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije kaže da je dojava o bombi u "Hard rock cafeu" gdje je trebala pjevati Dragana Mirković bila lažna, ali da policija zbog toga što je dan ranije pronašla eksplozivnu napravu u "Elephant baru" nije dozvolila koncert i da je objekt iz sigurnosnih razloga evakuiran.

Izvor Pressa RS dodaje i kako je zbog sumnje da je uputio dojavu o podmetnutoj bombi jučer saslušala Tomislava Barića Kodru, člana Hrvatskog revolucionarnog pokreta (HRP).

- Kodro je priznao da je član HRP-a i kako ovaj pokret u Hercegovini ima 2.500 članova, ali je negirao da je uputio lažnu dojavu o bombi. On je u policiji otvoreno rekao kako članovi HRP-a neće dozvoliti da "srpske cajke pjevaju po Hercegovini, dok hrvatski generali trunu u Haagu". Poručio je i to da će HRP-ovci organizirati prosvjede i bojkotirati koncert Mileta Kitića u Posušju, koji je najavljen za 5. kolovoza, na Dan domovinske zahvalnosti, ističe isti izvor.

On dodaje i kako je Kodro otvoreno rekao da HRP neće spriječiti koncert Mileta Kitića 5. kolovoza, ali samo ako Srbi dozvole Marku Perkoviću Tompsonu da pjeva na Đurđevdan.

Bivši djelatnik srbijanske Službe državne sigurnosti Božidar Spasić godinama je bio zadužen za praćenje hrvatske proustaške emigracije. On tvrdi za Press RS da proustaški pokret i dan-danas ima tisuće pristalica širom zapadne Hercegovine.

HRP je, objašnjava Spasić, nasljednik Hrvatskog revolucionarnog bratstva (HRB), međunarodne terorističke organizacije koja je 1972. godine organizirala upad tzv. "bugojanske grupe" na planinu Radušu, o čemu je snimljen i filmski serijal.

- HRB je osnovan 1961. godine, a službeno je raspušten 1996. godine. Međutim, godinama upozoravam kako njihova ideja i dalje živi u zapadnoj Hercegovini. Ako vlasti ne poduzmu ozbiljne mjere, organizacija koje se naziva HRP pretvorit će se u ozbiljnu terorističku organizaciju, rekao je Spasić te dodao kako je uvjeren da organizacija ima širom Hercegovine ''punktove i štekove s eksplozivom