Više od 300 uzvanika na Broćanskoj večeri u Zagrebu

broćanska večer, Zagreb, broćanska večer, Zagreb, Brotnjo, Čitluk
...društvo 'Broćanska zajednica' iz Zagreba. Na fešti se okupilo više od 300 gostiju i uzvanika, a među njima su bili predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, dožupan zagrebačke županije Damir Tomljenović, gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović, bivša saborska zastupnica Željka Antunović, alkarski vojvoda Ante Vučić, izaslanik načelnika općine Čitluk Zlatko Prusina i mnogi drugi.

Pozdravne govore održali su predsjednik Broćanske zajednice Zagreb dr. Miran Martinac, u ime načelnika Jerkića izaslanik Zlatko Prusina, a nazočnima su se obratili Josip Leko i Milan Bandić koji su zahvalili na pozivu i naglasili značaj ovakvih okupljanja kojih je nažalost sve manje i manje. Bez okupljanja gubi se veza između ljudi podrijetlom iz Hercegovine koji žive u jednom velikom gradu kao što je Zagreb, ali to nije slučaj sa Brotnjacima - naglasili su govornici.

Večeru je blagoslovio otac Blaženko Nikolić, župnik župe Bezgrješnog Srca Marijina - Jordanovac.

Povelju zahvalnosti za promicanje Brotnja i Hercegovine u Zagrebu dobio je poznati i priznati odvjetnik Zvonko Primorac iz ruku Ante Belje, jednoga od osnivača Broćanske zajednice u Zagrebu.

U zabavnom dijelu programa nastupili su tamburaški sastav 'Sjaj u noći', Brotnjak Frano Pehar, Gangaši iz Krehin Graca, Minea i nezaobilazni Mate Bulić.

Zabava je trajala do ranih jutarnjih sati, a ovo je bila prilika da se Brotnjaci koji žive u Zagrebu susretnu i zabave, jer su vrlo rijetke prigode kad se svi nađu na jednom jmjestu. Inače, Broćanska zajednica u Zagrebu godišnje organizira dva druženja, jedno je večer uoči hodočašća na Bleiburg dok se drugo održava u mjesecu listopadu.

Da bi večer uspješno protekla pomogli su mnogi volonteri predvođeni Ićom Jarkićem i Marinom Sušcom. Program je vodila Mia Jarkić.

Fotografije sa Broćanske večeri možete vidjeti OVDJE

Brotnjo.info