Veselko i Ruža Ostojić iz Čitluka proslavili zlatni pir

zlatni pir, Čitluk
Kao što je i red, svoj zlatni pir proslavili su pod svetom misom zahvalnicom, koju je u prepunoj župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku slavio čitlučki župnik fra Miro Šego. Tom prigodom Veselko i Ruža Ostojić svečano su obnovili svoj bračni zavjet i jedno drugom obećali vjernost do smrti.

Blagoslivljajući slavljenike i upućujući im čestitke za taj njihov veliki bračni i obiteljski jubilej što su ga proslavili baš na blagdan Svete obitelji, fra Miro je kazao kako doista imaju razloga slaviti i uistinu Bogu zahvaljivati jer njihov sretan i dugovječan zajednički bračni i obiteljski život mladima može biti uzor i svijetli primjer kako se čuva svetost braka i obiteljskog zajedništva.

Doznali smo da su se Ruža i Veseljko Ostojić vjenčali 29. prosinca 1963. godine na Humcu, a vjenčao ih je fra Luka Sušac. Inače, tijekom svog pedesetogodišnjeg skladnog bračnog života, protkanog, kako ističu, vjerom u Boga, međusobnim poštivanjem, razumijevanjem te beskrajnom ljubavlju i odanošću, u kršćanskom ozračju i toplini obiteljskog doma Veselku i Ruži Ostojić Bog je podario tri sina : Dinko, Mario i Franjo, koji su im izrodili devetero unučadi.

Međusobna vjera, ljubav, povjerenje i opraštanje - recepti su sretan brak.

Na pitanje koji je vaš recept za dug i sretan brak, Ruža i Veselko su odgovorili:

- Među nama su uvijek vladali povjerenje i istinska ljubav, opraštanje, a vjera nam je davala snagu. Bili smo zadovoljni onim što nam je Bog davao. Radili smo koliko smo mogli, poteškoće zajednički lakše podnosili i rješavali, molili se Bogu, djecu odgajali u kršćanskom duhu i činili sve da „dođu do kruha". Uvijek smo nastojali živjeti pošteno, skladno i u ljubavi, a tako će biti sve dok budemo živi, To je najbolja poruka mladim bračnim parovima - uglas su rekli slavljenici zlatnog pira.

Recimo na kraju da su, nakon svete mise sretni supružnici primali čestitke od rodbine, prijatelja i mještana, a potom su s okupljenom brojnom rodbinom i prijateljima svoj jubilej nastavili slaviti u obiteljskom domu.

Tekst i foto: Mile PAVLOVIĆ

brotnjo-online.com