Učenici Srednje glazbene škole iz Širokog Brijega Čitlučanima upriličili „Večer mladih pijanista“

om su prigodom mladi širokobriješki glazbeni talenti čitlučkim ljubiteljima ozbiljne glazbe održali cjelovečernji glasovirski koncert simbolična naziva „Večer mladih pijanista“. 

Na koncertu su svoje glazbeno umijeće iskazivali pijanisti te širokobriješke glazbene škole: Mateja Milićević, Gabrijela Kvesić, Ivana Matić i Lucija Zovko, sve iz klase prof. Belinde Krnić.


Ti mladi glazbeni virtuozi Brotnjacima su se predstaviti izvedbom ulomaka iz djela : Czernya, Beethovena, Rachmaninowa, Tschaikowskog, Chopina i drugih svjetski poznatih glazbenih velikana. Kao gosti na koncertu nastupiti i gitaristi Osnovne glazbene škole Brotnjo : Josip Kvesić, Adrijan Marinčić i Antonio Doko, koji su nastupali i na ovogodišnjim međunarodnim natjecanjima u Gračanici i Omišu.

Učenica Gabrijela Kvesić

Na kraju su brojni posjetitelji dugotrajnim i zaslužnim pljeskom nagradili mlade širokobriješke pijaniste i čitlučke gitariste.

Učenica Lucija Zovko

Kažimo i to da su taj koncert u Čitluku zajednički organizirali  širokobriješki Ogranak Matice hrvatske i  širokobriješka Srednja glazbena škola.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info