U župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku upriličen tradicionalni Božićni koncert

Čitluk, crkva, koncert
dječji župni zbor „Raspjevani anđeli", ženska klapa „Smilje" i poznati Gospin Vidjelac Jakov Čolo. Tim jedinstvenim glazbenim ugođajem oni su župljanima Čitluka i ostalim vjernicima iz Brotnja podariti obilje božićnih pjesama i duhovne glazbe te im na najljepši način čestitali božićne blagdane i rođenje malenog Isusa u Betlehemskoj štalici.

Treba istaknuti da je koncertom dirigirao poznati hrvatski skladatelj iz Dubrovnika, maestro Đelo Jusić te da je „Raspjevane anđele" za koncert pripremala s. Slavica Kožul, koja s Jusićem surađuje već punih 15 godina.

Na početku je čitlučki župnik fra Miro Šego pozdravio nazočne te biranim riječima izrazio zahvalnost svim sudionicima koncerta i s. Slavici Kožul na trudu kojim neumorno i vrlo uspješno radi s „Raspjevanim anđelima" i klapom „Smilje". Posebnu zahvalnost uputio maestru Đeli Jusiću na promicanju glazbene kulture diljem Hrvatske i svijeta, a napose što godinama dolazi u Čitluk i svojim aktivnim sudjelovanjem na koncertu pridonosi veličanju božićne radosti.

Članovi dječjeg župnog zbora „Raspjevani anđeli" na početku su premijerno izveli pjesmu „Neka poteče pjesma" za koju je stihove napisala pok. s. Ancila Bubalo, a glazbu i i aranžman potpisao maestro Đelo Jusić. Pod njegovom dirigentskom palicom „Raspjevani anđeli" su se potom svojim župljanima predstavili vrlo uspješnim izvedbama više tradicionalnih božićnih pjesama i nekoliko skladbi što ih je uglazbio i aranžirao sam maestro.

Izvrsna u svom nastupu bila je i poznata čitlučka ženska klapa „Smilje", koju je također pripremala s. Slavica Kožul. Klapa „Smilje" svojim se župljanima predstavila izuzetno uspješnom izvedbom dviju skladbi: „Zdravo budi, mladi Kralju i „Srećo moja jedina", kojima je oduševila sve posjetitelje.

Božićni koncert u Čitluku svojim je nastupom uveličao i uljepšao poznati Gospin vidjelac Jakov Čolo, koji je pjesmama „Majko presveta" i „Glasnik božji" zadivio posjetitelje pa su ga nagradili burnim pljeskom.

Koncert je završio poznatom pjesmom „Zvončići", koju su zajedno sa svim posjetiteljima otpjevali veseli „Raspjevani anđeli".

Treba naglasiti da su svi sudionici koncerta svoj nastup odradili profesionalno, a s njima su pjevali i oduševljeni posjetitelji u prepunoj crkvi, koji su ih na kraju nagradili dugotrajnim zasluženim pljeskom. Tako su vrsni čitlučki glazbenici i njihov gost svojim župljanima za Božić podarili jedinstven, upečatljiv i neponovljiv božićni glazbeni ugođaj, te prekrasnim božićnim pjesmama i glazbom iskazali svu veličinu, jednostavnost i stvarnost Božića, koji svojim betlehemskim svjetlom obasjava sve ljude i donosi radost, ljubav i mir u svako ljusko srce.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info