U Zagrebu predstavljena knjiga mr.sc. Tanje Vučić „Identitet i imidž Brotnja“

Na početku svečanosti nazočnima su se obratili predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić, dopredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić i dopredsjednik Broćanske zajednice u Zagrebu Ante Beljo

O knjizi su govorili predsjednik Matice hrvatske Čitluk prof. Andrija Stojić i mr. Irena Jerković.

- Knjiga ima edukativnu vrijednost u smislu upoznavanja  bogatstava i sadržaja koje  Brotnjo ima i nudi. To je zapravo analiza što Brotnjo kao regija znači, kakav je njegov identitet te koliko su njegovi potencijali iskorišteni. Isto tako ide u smjeru osvještavanja domaćeg stanovništva o vrijednostima kraja u kojem žive. Autorica ističe važnost kreiranja pozitivnog imidža Brotnja kroz sve raspoložive medije što bi ovaj kraj učinilo još poželjnijom turističkom destinacijom.

Meni osobno najdraži momenti u knjizi su ti što se kroz knjigu  može uočiti osobnost autorice: marljivost,  karakternost, neiscrpna energija i istraživački duh. Možemo upoznati jednog novinara entuzijasta kao što je Tanja koja je kroz znanstveni i istraživački način prikazala Brotnjo, a opet u sve to utkala dio sebe na jedan emotivan način kako kroz tekst tako i kroz fotografije zabilježene njenom kamerom u kojima se oslikava njena velika ljubav prema rodnom kraju. Knjiga Imidž i identitet Brotnja je također  vrijedan dar sljedećim generacijama i primjer kako se promovira svoj kraj te ima i svoju povijesnu vrijednost. I na kraju zahvaljujem autorici, na knjizi koja će nam biti svima na ponos, preko koje će mnogi saznati o Brotnju, a i nama neka bude poruka da svoj kraj ne zaboravljamo i da u njega ulažemo kako bi nam svima bilo ugodnije živjeti – kazala je mr. Jerković.

 
Predstavljajući knjigu, prof. Andrija Stojić je kazao kako je ona vrijedno djelo koje oslikava Brotnjo kao razvijenu turističku regiju s ogromnim potencijalima. Zahvalio je autorici na iznimnom doprinosu u radu Ogranka iz Čitluka.

Brotnjo.info