U Zagrebu održana Broćanska večer

broćanska večer, Zagreb, Zagreb, broćanska večer
Uz mnoge uglednike iz političkog, kulturnog, gospodarskog i sportskog života Brotnja nazočili su i mnogi uglednici s hrvatske političke scene; potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, potpredsjednica Sabora Republike Hrvatske Željka Antunović,
zastupnik u Saboru RH Damir Sesvečanin, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, izaslanstva prijateljskog grada Križevaca i Vrbovca. U ime Organizacijskog odbora Broćanske večeri nazočnima se obratio dr. Grgo Luburić a potom i načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić.
Načelnik je u svome govoru pozvao Brotnjake u Zagrebu na jedinstvo te ih pozvao da se aktivno uključe u rad Broćanske zajednice i održe tradiciju održavanja Broćanske večeri u Zagrebu. Upoznao je i nazočne s aktualnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini i općini Čitluk kao i o infrastrukturnim projektima koji su realizirani ili su u završnoj fazi.

Božji blagoslov zazvao je župnik župe Krista Kralja iz Čitluka fra Miro Šego. Fešta je nastavljena uz poznate hrvatske izvođače, Lanu Jurčević, Mineu, grupu Baruni te „kralja hrvatske dijaspore", Matu Bulića. Tijekom večeri nastupili su i broćanski gangaši.
Uzorak Slike

Večer imala i humanitarni karakter i prikupljana novčana sredstva bit će proslijeđena Karate klubu „Hercegovina-Zagreb".

Citluk.ba