U ratu je kuma spasio, a 15 god. kasnije slučajno pogodio u srce!

Kako smo pisali, samo trenutak nepažnje bio je dovoljan da se prije prekjučerašnjeg mraka dogodi velika tragedija u gateru za trening pasa u susjednom mjestu Ograđenik.

Nije zakočena

Prema obdukcijskom nalazu, smrtonosna je bila čahura koja je prošla kroz srce. Dvije su završile u grudima te po jedna u ramenu i ruci.

Dvojica ljubitelja lova, koji su inače vojni umirovljenici, pustili su pse u potjeru za zecom. Dok su se dovikivali na udaljenosti od pedesetak metara, odjednom je opalila puška Pere Prusine, koji se nalazio na parkingu Lovačkog doma i smrtno ranila njegova kuma Dinka Koraća, i to dok je izlazio iz gatera. Prusina je očito bio 100 posto siguran da je oružje u njegovim rukama bilo zakočeno, ali, nažalost, to nije bilo tako. Slučajno je povukao okidač i dogodila se tragedija - prepričavaju svjedoci, njih pet-šest, koliko ih je bilo u blizini.

Izbjegli smrt u ratu

O kakvoj je ljudskoj nesreći riječ, govori i neslužbeni podatak da očajni Prusina spominje ono najgore i pije tablete za smirenje. Trenutačno je pod nadzorom u Kazneno-popravnom zavodu Mostar.

Njih su dvojica bila nerazdvojni i u ratu, gdje su u isto vrijeme ranjeni kao pripadnici Druge gardijske brigade HVO-a na području livanjskoga kraja. Tada je u ruku ranjeni Prusina izvlačio u nogu propucanog Koraća i tako mu spasio život na prvoj crti bojišnice. Oba su nakon toga ležala u livanjskoj bolnici i vidite što se sada dogodilo - tužno govori njihov ratni kolega.

Piše:Robert Soldo VLM