U petak tradicionalno „Andrinje“

Vinograd
U obiteljskoj tradiciji vlasnika „Podrumi Andrija" u Paoči ta lijepa tradicija održava se svake godine uz blagdan sv. Andrije.

Tako će obitelj Ćorić, u spomen na pok. Andriju Ćorića, osnivača „Podrumi Andrija", u petak, 25. studenog, za brojne prijatelje i poslovne partnere u svom podrumu upriličiti tradicionalno i nezaboravno „Andrinje" - blagoslov i kušanje mladog vina, koje će se i ove godine održati pod simboličnim nazivom „Uvijek žedan, nikad pijan". Od Miroslava Ćorića, direktora „Podruma Andrija", doznali smo da će za tu prigodu iz prijateljskog grada Križevaca u Paoču doći posebni gosti s „biskupom" Martinom koji će obaviti tradicionalno „krštenje" i blagoslov mladog vina.

Kao i dosadašnjih godina, zasigurno će se i na ovogodišnjem „Andrinju" u Paoči, u petak uokupiti brojni poslovni prijatelji iz nekoliko europskih zemalja u koje se izvoze glasovita vina „Andrija", ali i mnogi uzvanici, iskusni vinari, poslovni partneri i uglednici iz političkog, gospodarskog, kulturnog i javnog života čitlučke i susjednih općina, županija i Federacije BiH.

Uz prijateljsko i ugodno druženje, svi će oni imati prigodu uživati u domaćim specijalitetima i prepustiti se neizostavnom kušanju visokokvalitetnih bijelih, ružičastih i crnih vina poznatog „Andrija", koja su na domaćem i vrlo izbirljivom zapadnoeuropskom tržištu vrlo cijenjena i tražena. Uz to, svim sudionicima „Andrinja" bit će omogućen obilazak proizvodnog pogona tog suvremenog vinskog podruma, koji svoja vina godinama uspješno izvozi u brojne europske i izvaneuropske zemlje.

Treba napomenuti da ovogodišnje „Andrinje" počinje u petak nakon 16 sati, a uz glazbu i pjesmu zacijelo će ta će fešta trajati do kasno u noć. Valja napomenuti da će se „Andrinje" nastaviti i u subotu, 26. studenog, cjelodnevnom akcijskom prodajom bijelih, ružičastih i crnih vina „Andrija" po vrlo povoljnim cijenama. Naime, akcijska prodaja vina „Andrija" trajat će samo tog dana s tim da će svatko tko kupi paket od sa 6 boca dobiti još jednu butelju besplatno. Miroslav Ćorić nam je rekao su se se za taj potez odlučili stoga kako bi svim ljudima dobre volje omogućili da se za predstojeće božićne blagdane počaste dobrim vinom.

Zbog svega se mora reći da je „Andrinje" već postalo poznata, prepoznatljiva i nezaobilazna manifestacija i atrakcija, zbog čega je Turistička zajednica F BiH „Andrinje" s pravom i uvrstila u kalendar važnijih turističkih događaja u Bosni i Hercegovini.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info