U hotelu Kaktus održana nezaboravna zabava 35. naraštaja čitlučkih maturanata

maturanti, maturalna večer, Čitluk
...na svečan način proslavili maturalnu zabavu kojom su obilježili svoj ispit zrelosti, svoju punoljetnost i završetak jednog od najljepših razdoblja u svom životu.

Očaravajuća ljepota čitlučke mladosti

Odjeveni u svečano ruho što su ga izrađivali dizajneri i kreatori od Čitluka, Mostara, Splita do Zagreba, čitlučki su maturanti blistali svojom mladošću, ljepotom i lepršavošću, a ozarenim i sretnim licima naprosto su očaravali sve koji su imali prigodu vidjeti ih i diviti im se. Prava je šteta što su tako lijepi i uređeni propustili u svečanom mimohodu proći glavnom čitlučkom ulicom da Brotnjaci vide kakvu djecu imaju i da se, barem za trenutak, dive i uživaju njihovoj mladosti, sreći, ljepoti, modernim kreacijama odjeće i frizurama kao iz bajki.

A sve je počelo okupljanjem maturanata ispred hotela Kaktus u Čitluku gdje su fotoaparati i kamere bljeskali i bilježili njihovu očaravajuću ljepotu. Potom su ušli u hotel u parovima igdje je uslijedilo još jedno obvezno fotografiranje i snimanje.

Čestitke i savjeti

Na svečanoj večeri prigodnim se riječima maturantima obratio ravnatelj škole prof. Velimir Pinjuh. On im je čestitao na uspješnom završetku srednjeg obrazovanja, zahvalio im se na korektnom odnosu prema školi i profesorima, poželio im svaku sreću u životu te ih pozvao da se s još više ozbiljnosti i odgovornosti nastave obrazovati i osposobljavati u vrhunske stručnjake na dobrobit sebi i svome zavičaju.
Uzorak Slike

Od ravnatelja Pinjuha smo doznali da je u 35. naraštaju maturanata čitlučka Srednja škola iznjedrila čak 19 učenika koji su sva četiri razreda završila odličnim uspjehom i uzornim vladanjem.

 

Ipak, za najbolju učenicu 35. naraštaja čitlučkih maturanata proglašena je Ana Marija Radišić, učenica IV. 3 razreda gimnazije, koja je svih osam razreda osnovne i sva četiri razreda gimnazije završila odličnim uspjehom i iz svih nastavnih predmeta imala samo odlične ocjene i uzorno vladanje. Toj vrsnoj učenici ravnatelj škole Velimir Pinjuh uručio je posebno priznanje - skupocjeni zlatnik s likom fra Slavka Barbarića čije ime s ponosom nosi čitlučka Srednja škola. Zlatnik je darovala Turistička agencija G-tours vlasnika Davora Ljubića.

Posebna nagrada uručena je i maturantici Nikolini Miletić koja je kroz sve četiri godine svog srednjoškolskog obrazovanja na Danima hrvatskog jezika u Mostaru osvajala prvo ili drugo mjesto u recitiranju ili pisanju literarnih radova. Tijekom te svečanosti razrednici su uručili priznanja i nagrade najboljim učenicima svojih razrednih odjela.

Potom je uslijedio bogat i raznovrstan program što su ga osmislili sami maturanti pa ne čudi što je ta nezaboravna zabava čitlučkih maturanata u hotelu Kaktus, uz glazbu, ples i pjesmu trajala do jutarnjih sati. Da ta njihova zabava bude nezaboravna noć slavlja, opuštenosti, sreće i druženja, koje će se sjećati cijeli život, pobrinuo se glazbeni sastav Gabrijel iz Čitluka.

Mile PAVLOVIĆ/BROTNJO.INFO