U Čitluku oformljena sekcija HGSS-a Mostar

21.07.2013

U petak 19.7.2013. godine u dvorani župne crkve u Čitluku održana je inicijativna aktivnost na formiranju sekcije HGSS Čitluk-Medjugorje, na kojoj su članovi HGSS-a Mostar prezentirali domaćinima metode djelovanja i misiju gorske službe spašavanja u BiH i u svijetu.

Na skupu je sudjelovalo preko 40 potencijalnih budućih spašavatelja iz Čitluka i Medjugorja uz prisustvo zainteresiranih gostiju, predstavnika Općine Čitluk, Policije, Župnog ureda Medjugorje, Civilne zaštite, Vatrogasaca i Doma zdravlja.

Nedavni nestanci dvaju hodočasnika u Medjugorju, prvo talijanskog državljanina, a odmah potom i Slovakinje, bili su povodom poduzimanja potraga za nestalim osobama od strane spasilačkih službi cijele regije Hercegovine, što je izazvalo pozitivne reakcije domaće mladeži u smislu pokretanja inicijative za formiranjem spasilačke službe u općini Čitluk.

U cilju podizanja razine sigurnosti turista-hodočasnika ova će inicijativa sigurno dobro doći, a ista je pozdravljena od svih nazočnih koji su obećali pomoć i potporu.

HGSS Mostar
Tagovi: HGSS HGSS Mostar
loading...