U Čitluku je predstavljena nova knjiga prof. Emila Raspudića „Što je čvrknulo“

knjiga, emil raspudić, Čitluk
...koja je tiskana u zajedničkoj nakladi poznatog dječjeg lista Cvitak i čitlučkog Ogranka Matice hrvatske.

Riječ je o knjizi priča i pjesama za djecu nižeg školskog uzrasta koje je sam autor proživio ili bio svjedokom zbivanja u minulom vremenu.

Tom prilikom o novoj Raspudićevoj knjizi govorili književnici Krešimir Šego i Marko Brkić, predsjednik Matice hrvatske Andrija Stojić i sam autor.
Uzorak Slike

Predstavljajući knjigu „Što je čvrknulo", njezin recenzent, književnik Krešimir Šego, uz ostalo je rekao:¸

- Nakon „Planinskih priča", knjige koju je objavio prošle godine, pojavila se i Raspudićeva knjiga „Što je čvrknulo". Ona je zanimljivija od „Planinskih priča" po tome što je u njoj objavio priče, od kojih je jedan dio u obliku stripa. U knjizi autor je objavio i pjesme te ilustrirane priče koje je ilustrirala Blaženka Raspudić. Vrijednost ove knjige je u tome što nas autorove priče i pjesme vraćaju u djetinjstvo, u život na selu u kojem je Emil odrastao, i upućuje nas na način života kakim se nekad živjelo. Naravno, sve je to uradio stilom i izričajem koji je prihvatljiv i odraslima i djeci - rekao je K. Šego.
Uzorak Slike

- Svaka pjesma, svaka priča, svaka ilustracija iz ove Raspudićeve knjige može se uzeti kao meza za jedan dan, za jedan trenutak, za odnos prema ljudima, prema stvarima, za život i za bijeg od ove virtualne stvarnosti koja nas svakodnevno pritišće - kazao je književnik Marko Brkić.
Uzorak Slike

Na kraju tog kulturnog događaja otvorena je izložba slika Blaženke Raspudić, koja je ilustrirala priče u Raspudićevoj knjizi. O izloženim uljima na platnu s motivima hercegovačkog pejzaža, govorio je Andrija Stojić koji je izložbu i otvorio.
Uzorak Slike

Kažimo na kraju da su svojim nastupom u glazbenom dijelu programa taj kulturni događaj uveličali tamburašu HKUD-a Međugorje pod ravnanjem Davora Bukvića.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info