U Čitluku državno prvenstvo mažoretkinja

mazoretkinje citluk

Na prvenstvu, koje će početi mimohodom čitlučkim ulicama od 9.30 sati, će nastupiti preko 500 mažoretkinja iz osam gradova. Mažoretkinje Čitluk su najmlađe članice Nacionalnog Mažoret Saveza, osnovane su 5. veljače prošle godine.

Gošće u studiju Mostarske panorame bile su trenerice Mila Blažević i Matea Miličević koje sa svojim kolegicama Anjom Andričević i Tamarom Savić uspješno vode čitlučke mažoretkinje, prenosi Večernji list BiH.

U samo godinu dana ova ekipa je postigla odlične rezultate, i što je još bitnije, u projekt uključila veliki broj djece i mladih. U Čitluku aktivno vježba oko 100 djevojčica okupljenih u mažoret klub, a po kazivanju Mile i Matee taj broj raste iz dana u dan.

Inače redoviti upis u mažoretkinje za koji postoji veliko zanimanje planiran je za rujan. Iako jako mlade, broćanke su već zabilježile značajne uspjehe i osvojile odličja na prvenstvima u Uskoplju i Ohridu.

Osim državnoga prvenstva u svom Čitluku djevojke planiraju i odlazak na Europsko prvenstvo u Vukovar. I ovo je dokaz kako se velike stvari mogu napraviti ako postoji mnogo dobre volje i upornosti. A toga kod čitlučkih mažoretkinja ne manjka.