U čitlučkim gospodarskih zonama djeluje skoro 50 malih i srednjih poduzeća

etno selo

... i predgrađima urbanih centara,a  trebali bi  imati  prometnu i drugu infrastrukturu, te su od  interesa za pojedine industrije i firme od značaja za lokalnu zajednicu.

Općina Čitluk danas se svrstava među razvijenije općine u BiH. Gospodarsku sliku Brotnja u prošlosti je obilježavala poljoprivreda, prije svega sadnja duhana i grožđa, a ovo su bile kulture od kojih su stanovnici općine Čitluk jedva uspijevali preživljavati i Brotnjo je u to vrijeme bio pasivan kraj.

Nakon Domovinskog rata uz ostale promjene dogodile su se i promjene na gospodarskom planu. Najveći broj prijeratnih državnih poduzeća se ugasio, a Općina Čitluk je poduzela značajne korake u razvoju malog i srednjeg poduzetništva. Općina koja je prije Domovinskog rata bila jedna od nerazvijenijih, u poslijeratnom razdoblju postala jedna od razvijenijih u BiH.

Pa je tako Općina Čitluk 1996. godine osnovala prvu gospodarsku zonu na Tromeđi (Međugorje) koja je jedna od uređenijih u ovom dijelu BiH. Nakon prve gospodarske zone na području općine Čitluk su osnovane još dvije: gospodarska zona Blizine gomile i gospodarska zona Blizanci - Biletići.

Izvor: hum.ba