U akciji „Papirko za čistiji grad“ čitlučki pučkoškolci prikupili 3.860 kg starog papira.

Tu lijepu i vrlo korisnu akciju simbolična naziva „Papirko za čistiji grad“ organiziralo je Vijeće učenika s ekološkom sekcijom i nastavnicima Osnovne škole fra Didaka Buntića Čitluk u suradnji s Ferosirovinom d.o.o. Mostar koja se bavi sakupljanjem i recikliranjem sekundarnih sirovina i otpada.
 

U današnjoj akciji aktivno su sudjelovali svi učenici od četvrtog do osmog razreda, koji su ukupno prikupili 3.860 kg papira. Najuspješniji su bili učenici 7 c  razrednog odjela koji su sakupili čak 655 kg  papira i učenici 8 c  razreda koji su prikupili 518 kg.  Kažimo i to da je Ferosirovina stari papir učenicima plaćala po simboličnoj cijeni od 10 feninga za svaki kilogram.

Osim novca kojeg će dobiti,  osnovni cilj uključivanja čitlučkih pučkoškolaca u akciju prikupljanja starog papira bio je razvijanje ekološke svijesti  kod djece i ostalih građana o potrebi čuvanja i zaštite prirode od zagađivanja te održavanja čovjekove životne i radne sredine lijepom i urednom. Zato bi bilo dobro da sličnih akcija ubuduće bude više.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info