Tradicionalni humanitarni koncert "Noć sjećanja 2010." Čitluk

Čitluk, Brotnjo
Tu humanitarnu glazbenu priredbu, koja će na Broćanskom trgu u Čitluku početi u 21 sat, zajednički organiziraju općina Čitluk i Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja Brotnja – Podružnica Čitluk, a glavni pokrovitelj koncerta je Općinsko poglavarstvo Čitluka.

Prema riječima Lidije Šarac, predsjednice čitlučke Podružnice Udruge obitelji poginulih branitelja Brotnja, organizatori su se dogovorili da će na ovogodišnjoj, 16. po redu, čitlučkoj "Noći sjećanja" nastupit isključivo domaći  pjevači i glazbene skupine s područja Brotnja, među kojima će glavne zvijezde biti članovi poznate čitlučke grupe „Aritmija“, kojoj je na ovogodišnjem Festivalu zabavne glazbe „Melodije Mostara“ za odličan nastup pripala nagradu debitanta godine.

Uz njih, na ovogodišnjoj „Noći sjećanja“ u Čitluku će nastupiti: Iko Pehar, Ine Tadić i „Hercegovački bećari“, klapa „Suma“, Dragana Bukovac, klapa „Međugorje“, te čitlučke glazbene grupe. „Amadeus“, „Gabrijel bend“, „Stari svat“, „Petnaest do jedanaest“ i dr.

Kao i dosadašnjih, i ove će godine „Noć sjećanja“ biti prigoda da se Brotnjaci još jednom prisjete svih poginulih branitelja i ostalih stradalnika Domovinskog rata s područja općine, da im iskažu svoju neizmjernu zahvalnost za žrtvu kojom su sadašnjim i budućim naraštajima Brotnjaka osigurali slobodu i opstojnost na ovim prostorima. Masovnim dolaskom na nedjeljni koncert Brotnjaci će zasigurno na djelu iskazati i svoje poštovanje, velikodušnost i  plemenitost prema obiteljima poginulih branitelja Brotnja, kao i čvrstu odlučnost da svoje neustrašive poginule vitezove i ostale stradalnike Domovinskog rata nikada neće i ne smiju zaboraviti.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info