Stiglo zahlađenje, a i olakšanje za čitlučke vatrogasce

požar, Čapljina, Čapljina, požar, vatrogasci, Čitluk, kiša, Međugorje, požar, vatrogasci, Čapljina, požar
Sa kišom i nižim temperaturama stiglo je i olakšanje, budući da su u razdoblju 1. srpnja do 19. rujna na području općine Čitluk evidentirana 83 otvorena požara, a od početka godine čak njih 148 .

Kako doznajemo od Silvia Ostojića, zapovjednika Vatrogasne postrojbe Čitluk, protekli mjeseci su nakon požara 2007. godine najteži. Na području općine Čitluk, broj intervencija u odnosu na isti period prošle godine povećan je za sto posto.

- Svjedoci smo da je svakodnevno negdje gorilo, a uzrok požara većinom je namjerno potpaljivanje, koje potpomognuto visokim temperaturama iza sebe ostavlja pustoš. U ovoj ljetnoj sezoni nismo imali nekih ekstremno velikih požara, iako je svakodnevno bilo do šest požara. Dosta složenu situaciju smo imali s požarom na području D. Blatnice (Žukovača) gdje je gorila borova šuma i ugrozila više obiteljskih kuća. - naglašava Ostojić.

Uz maksimalno uložen trud i požrtvovnost (procjena i koordinacija) vatrogasaca, svi požari su na vrijeme stavljeni pod kontrolu te je na taj način spašeno stanovništvo i njihova dobra.

Brotnjo.info