Sotona mrzi Međugorje jer je to mjesto obraćenja, molitve, preobrazbe života

Međugorje
Prošli je mjesec izdana knjiga “Otac Amorth. Uspomene egzorcista. Moja životna borba protiv Sotone”, dugački autorizirani intervju koji je s Amorthom vodio Marco Tossati, vatikanist torinske Stampe.

Amorth je objasnio da to zna od drugih koji su to imali prilike utvrditi osobno, a da mu je to u više navrata potvrdio i demon prisiljen na poslušnost u toku egzorcizma. Upitan zna li Papa za to, Amorth bez krzmanja odgovara potvrdno i kaže: “On čini što može. To je strašna stvar.” Amorth u knjizi kaže da je lijek protiv Sotone u Međugorju: “Međugorje je tvrđava protiv Sotone. Sotona mrzi Međugorje jer je to mjesto obraćenja, molitve, preobrazbe života.”

Drugi pak podsjećaju da je Andrea Gemma, jedini egzorcist među živim biskupima, izrijekom pak tvrdio da je baš Međugorje, izrijekom, “Đavlovo djelo”, te da “se u Međugorju sve zbiva u funkciji novca: i hodočašća, i smještaj, i prodaja drangulija”.

Između tako oštro suprotstavljenih mišljenja sigurno je jedino da oko Međugorja vlada nesloga, pa i među specijalistima koji su život posvetili proučavanju demona i borbi protiv njih i protiv samoga Sotone.

Jutarnji List