Snimanje emisije „Lijepom našom“ u Čitluku će imati humanitarni karakter

Snimanje samog glazbeno scenskog spektakla u Gradskoj športskoj dvorani Čitluk počet će u 19.00 sati, a sav prihod od prodaje ulaznica biti će uplaćen u humanitarne svrhe.

Inače, samo snimanje svega potrebnog za dvije emisije Lijepom našom koje će biti prikazane na HRT-u početi će danas kada će se snimateljska ekipa na terenu uvjeriti u bogatstvo tradicionalne gastronomske ponude Brotnja, posjetiti stare podrume, vinare i njegovatelje starih zanata. Početak snimanja predviđen je za poslijepodnevne sate, pa je tako danas u prostorijama općine Čitluk upriličena konferencija za novinare na kojoj su o obavljenim pripremama za snimanje u Čitluku i Međugorju govorili načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić, Mario Vasilj Totin, Boro Šimović i Dragan Vasilj, predsjednik MZ Međugorje.

Uvodnim riječima okupljenim novinarima obratio se načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić koji je kazao kako su Čitluk i Međugorje imali sreću i čast biti izabrani za snimanje glazbeno-scenskog spektakla koji će na HRT-u biti prikazan kao dvije emisije. Te kako su obavljene opsežne pripreme kako bi se Čitluk i Međugorje gledateljima Hrvatske radiotelevizije prikazali u najljepšem svjetlu.

„Prihod koji se ostvari od prodaje ulaznica za ovu emisiju podijelit će se humanitarne svrhe. Dakle, onima kojima je to najpotrebnije. Mi na području općine imamo nekoliko takvih organizacija i ustanova koje se bave humanitarnim radom i sav prihod će ići njima" naglasio je načelnik Jerkić i na kraju iskoristio prigodu da pozove sve da posjete snimanje emisije „Lijepom našom" u Čitluku.

Govoreći o pripremljenom program i izvođačima za nastup u emisiji koja ima za cilj prezentaciju bogatstva kulturne i tradicijske baštine mjesta koje je odabrano za snimanje Mario Vasilj Totin je kazao: „Program je zbilja i šaren i bogat. Radi se dakle o televizijskoj produkciji koja mora biti vrhunska pa samim tim i oni koji nastupaju su možda i ponajbolja imena hrvatske estrade."

Vasilj je također dodao kako se u odabiru izvođača tražilo načina da u emisiji nastupi što više izvođača iz Brotnja, te otkrio kako posjetitelje u srijedu između ostalih očekuju nastupi Mate Bulića, Alena Nižetića, Ivana Mikulića, Zorice Andrijašević Done, klapa Drača i Smilje, Jelene Kordić, grupe Gabrijel, kao i brojnih iznenađenja.

Dašak autohtonosti cijeloj emisiji dati će i brižno pripremljena pozornica za koju je Boro Šimović kazao: „Sama pozornica će biti bogato opremljena svim našim autohtonim stvarima od tkalačkog stana do križanja duhana, stapa, burila, bačava, grožđa i smokva, dakle sve ono što Brotnjo ima ponuditi široj javnosti kako bi gledatelji mogli vidjeti da mi nismo samo krš i kamen, nego da imamo i tradiciju i kulturu i puno toga za pokazati."

Predsjednik MZ Međugorje Draga Vasilj na kraju konferencije za novinare je otkrio kako su sve tehničke pojedinosti počevši od smještaja produkcijske ekipe, pa do samog dana snimanja maksimalno spremne. A za kraj ostaje napomenuti kako se ulaznice za snimanje emisije „Lijepom našom" mogu po cijeni od 20 KM za parter i 15 KM za tribine Gradske športske dvorane Čitluk nabaviti u preprodaji na Info-pultu općine Čitluk, recepciji Hotela Brotnjo, Autobusnom kolodvoru u Međugorju, Informativnom centru „Mir" Međugorje i u Majčinom selu u Bijakovićima.

izvor: citluk.ba