Sindikati Srednje i Osnovne škole u Čitluku: Nas se neutemeljeno proziva

škola, Čitluk
Sindikat Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića Čitluk i Sindikat Osnovne škole fra Didaka Buntića Čitluk obratili su se povodom članka koji je sinoć objavljen na portalu a koji je preuzet s portala Vecernji.ba.


Kako se navodi u dopisu objavljena je samo jedna strana priče i to ona od jedne strane u sporu tj. Vlade HNŽ.

"Dvije su strane u sporu, Vlada HNŽ-a i djelatnici tužitelji, kojima je uskraćeno davno zarađeno. Iz vašeg članka dolazi se do zaključka da su izvor svih postojećih problema s proračunom prosvjetni djelatnici općine Čitluk.

Odgovorno tvrdimo da su osim prosvjetnih djelatnika općine Čitluk tužbe podizali i pravomoćno dobili i mnogi drugi korisnici proračuna, pa čak i
djelatnici ministarstava.

Svjesni smo da je ovo velik teret za proračun, što su naši brojni djelatnici dokazali odricanjem kamata iako su pravomoćne tužbe dobivene temeljem prava koja imamo po Kolektivnom ugovoru.

Osim što se prosvjetni djelatnici općine Čitluk u vašem članku neravnopravno ističu, jednako tako se problem neisplata pravomoćnih tužbi izravno veže s viškom radnika. Ističemo da su osnovna i srednja škola u Čitluku među najvećima u HNŽ-u po broju učenika, a samim tim i po broju djelatnika.

Molili bismo očitovanje zašto su istaknuti samo prosvjetni djelatnici iz općine Čitluk, čime nas se neutemeljeno proziva, etiketira i narušava ugled škole kao odgojno - obrazovne institucije." - stoji u dopisu koji je portal Brotnjo.info zaprimio od Sindikata Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića Čitluk i
Sindikata Osnovne škole fra Didaka Buntića Čitluk.