Proglašeni najuspješniji sportaši općine Čitluk u 2012. godini

Na današnjoj svečanosti nagrade i priznanja su dodijeljena u petnaest kategorija i to:

Najbolji športaš senior općine Čitluk, Najbolja športašica seniorka općine Čitluk, Najbolji športaš junior općine Čitluk, Najbolja športašica juniorka općine Čitluk, Najbolji športaš kadet općine Čitluk, Najbolja športašica kadetkinja općine Čitluk, Najbolji športaš mlađi kadet općine Čitluk, Najbolja športašica mlađa kadetkinja općine Čitluk, Športske nade općine Čitluk, Posebna nagrada za vrhunski rezultat mladih športaša, Najbolji klub ženska ekipa općine Čitluk, Najbolji klub muška momčad općine Čitluk, Najuspješniji trener općine Čitluk, Posebno priznanje - Nagrada Bože Gagro i Posebno priznanje za razvoj športske rekreacije.

Sama ceremonija proglašenja započela je Lijepom našom u izvedbi zbora Osnovne glazbene škole Brotnjo i minutom šutnje, nakon kojih su se okupljenima biranim riječima obratili tajnik Športskog saveza Brotnja Milorad Prusina i načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić.

Trojica proslavljenih broćanskih igrača Domagoj Pinjuh, Nikola Juričić i Dragan Ćavar dodijelio je Josipi Dragićević (AK Brotnjo), Leonardu Koraću (KK Međugorje), Ivanu Peharu (KK Hercegovina) Barbari Krasić (KK Brotnjo), Ivanu Buntiću (HNK Brotnjo), Mateu Juki (NK Međugorje), Davidu Doki (HKK Brotnjo ) i Petru Roziću (HRK Međugorje) nagrade namijenjene sportskim nadama, nakon čega je pomoćnik načelnika Ilko Prusina uručio nagrade najboljem mladom kadetu i najboljoj mladoj kadetkinji. Deni Šarac nagradu je zaslužio kao prvak Hrvatske u kategoriji mlađi kadeti, a Marija Ivanković kao prvakinja BiH svog uzrasta u skoku u dalj, 100m prepone, dvoranska prvakinja BiH u skoku u dalj i 60m prepone.

Ivanu Martincu, europskom kadetskom prvaku, juniorskom državnom prvaku Republike Hrvatske i karatisti kojega je Svjetska karate organizacija zahvaljujući nizu odličnih rezultata u protekle dvije godine rangirala kao najboljeg svjetskog kadeta, te kapetanici kadetske momčadi ŽHKK Brotnjo, Karli Krasić koja je sa svojom momčadi prošle godine osvojila kadetsko prvenstvo BiH i seniorsko prvenstvo Herceg Bosne nagrade u kategoriji najbolji kadet i kadetkinja uručio je Zdenko Božić, predsjednik Upravnog odbora Športskog saveza Brotnja.

U - 17 košarkaški reprezentativac Hrvatske Andrija Ćorić sa Svjetskog prvenstva u Litvi vratio se s brončanom medaljom što je mladog Andriju promoviralo u najboljeg juniora općine Čitluk, dok je Jelena Zovko zahvaljujući tituli juniorske prvakinje Hrvatske u karateu proglašena najboljom juniorkom općine Čitluk, a čast da im uruči priznanja pripala je predsjedniku OV Čitluk Marinu Radišiću.

Uz mlade i talentirane sportaše zasluženo mjesto na svečanosti proglašenja imali su i mladi talentirani glazbenici iz Osnovne glazbene škole Brotnjo koji su se danas u čitlučkom Hotelu Brotnjo predstavili s nekoliko glazbenih točaka. A mladi glazbenici nastup su, između ostalog, imali i prije uručenja posebnog priznanja Ivanu Martincu i Andriji Ćoriću za njihove vrhunske rezultate na međunarodnoj sceni.

Nakon uručenja ovog priznanja uslijedila je dodjela priznanja MZ Međugorje za razvoj športske rekreacije koju je primio predsjednik MZ Međugorje Dragan Vasilj. Podsjetimo, momčad MZ Međugorje lani je osvojila Malonogometnu ligu Hercegovine što je prvi ovakav uspjeh ekipa sa područja naše općine.

Danijel Vučić, trener KK Hercegovina i ove je godine proglašen najuspješnijim trenerom općine Čitluk, a među rezultatima nositelja crnog pojasa 3. dan, uspješnog natjecatelja i trenera valja istaknuti rezultate Ivana Martinca.

Bubamare pod vodstvom trenera Damira Jerkića lete visoko, godinama im nema ravnih na parketima Herceg - Bosne i šira, a glavna zasluga za to pripada treneru Jerkiću koji dugi niz godina znanje i iskustvo prenosi na svoje igračice. Zbog iznimnih sportskih rezultata i doprinosa razvoju ženske košarke ocjenjivački sud ove je godine Posebno priznanje - Nagradu Bože Gagro namijenio upravo Jerkiću. Budući da Jerkić nije bio prisutan na ceremoniji proglašenja nagradu je u njegovo ime preuzeo direktor ŽHKK Brotnjo 94 Slaven Markota.

Potvrda dobrog rada u ŽHKK Brotnjo 94 stigla je i u vidu nagrade za najbolju žensku momčad općine Čitluk u 2012. godini, a istu nagradu u muškoj konkurenciji ove godine je osvojio MNK Brotnjo, pa je tako načelnik Ivo Jerkić direktoru Slavenu Markoti i članu uprave MNK Brotnjo Zlatku Jarkiću uručio zaslužena priznanja. Načelniku je pripala čast i da uruči priznanja najboljoj sportašici seniorki i najboljem sportašu senioru općine Čitluk. A ove godine to su Marija Sušac i Zoran Planinić.

Marija Sušac je već godinama u vrhu hrvatskog karatea. Potvrdila je to i u 2012. godini osvojivši Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniorke u kategoriji do 60 kg. S druge strane sam Zoran Planinić, koji nije moga biti na priredbi već je priznanje za najboljeg sportaša seniora preuzeo njegov otac Jozo-Joca Planinić, sezonu u kojoj je osvojio Eurocup i postao MVP Eurocupa ocijenio je kao svoju najbolju sezonu u karijeri.

citluk.ba