Predsjednik Koruške Gerhard Dörfler posjetio općinu Čitluk

U sklopu posjeta gospodin Dörfler se susreo s načelnikom općine Čitluk Ivom Jerkićem i međugorskim župnikom fra Petrom Vlašićem. 

Načelnik je izaslanstvo pokrajine Koruške upoznao s aktualnim događanjima u općini Čitluk, ističući kako je proteklih dana naša općina bila vjersko središte hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Kazao je kako općina Čitluk pripada u red razvijenijih bh. općina s ogromnim turističko-gospodarskim potencijalima. Unatoč gospodarskoj krizi i nesređenim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, općina je u fazi realizacije nekoliko kapitalnih projekta. Goste je upoznao što je do sada urađeno i što se planira za sljedeće razdoblje  kada je u pitanju izgradnja kanalizacijskog sustava za Međugorje.

U pratnji predsjednika  Gerharda Dorflera bili su gospodarstvenici i bankari iz navedene pokrajine koji su s  načelnikom Jerkićem  razgovarali i o mogućnosti financiranja izgradnje kanalizacije za naseljeno mjesto Međugorje.

Zahvalivši na srdačnoj dobrodošlici, predsjednik Dörfle je kazao kako je ugodno iznenađen ljepotama Brotnja te izrazio želju za jačanjem prijateljskih odnosa Koruške i općine Čitluk.

Na kraju posjeta koruško izaslanstvo je posjetilo Herceg etno selo.

Citluk.ba