Pokušaj otmice u Čitluku: Sedmogodišnja djevojčica spasila se iz ruku otmičara

prometna nesreća, Neum, hrasno, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, droga, crna kronika, pc centar, pljačka, Sarajevo, ubojstvo, fotograf, crna kronika, crna kronika, Martin Jozić, crna kronika, pljačka, Mostar, zlatarnica, crna kronika, Slavija, navijači, huligani, Mostar, stup, prometna nesreća, dojava, bomba, Mostar, prometna nesreća, utapanje, pogibija, Mostar, lažna dojava, Srećko Bošnjak, Mostar, Široki Brijeg, krađa, policijska akcija, meteor, uhićenja, prometna nesreća, pogibija, pogibija, Mostar, prometna nesreća, Konjic, prometna nesreća, Ljubuški, droga, policija, Ljubuški, provala, MUP ŽZH, vjetar, kamion, Stolac, prometna nesreća, pogibija, Tomislavgrad, šokantno, pro

Djevojčica je još uvijek u šoku i strahu, noću se budi i plače od proživljene traume.
Njezin otac I. B. (podaci poznati redakciji) ispričao nam je potresnu priču o pokušaju otmice, koje, čini se, postaju sve češća pojava u Hercegovini, ali i općenito u regiji.
Otac je zamolio da se ne objavljuje identitet kako dijete ne bi imalo dodatne neugodnosti.

Piše: Dragan Bradvica / Dnevni list

Svoju priču odlučio je podijeliti sa novinarem dnevnog lista, kako bi se alarmirala policija i čitava zajednica kako se ne bi dogodilo najgore.

Uspjela pobjeći

Kako je za Dnevni list prepričava I. B. svoju potresnu priču, njegova kćerka, učenica prvog razreda Osnovne škole u Čitluku, u petak nakon završetka nastave, između 15 i 15.10 sati, krenula je preko obližnjeg igrališta kući.

- U jednom trenutku prišla joj je starija muška osoba, uzela je za ruku uz riječi: "Ti ćeš sa mnom, ja ću te odvesti kući." Nakon toga, kćer mi se okrenula prema toj osobi, pogledala ga, vidjevši da ga ne zna počela se trzati i otimati.

Nadalje, on navodi kako se djevojčica trzala nekih desetak metara, sve do jednog suženja kod ograde, gdje se uspjela iščupati, jer kroz to suženje može proći samo jedna osoba. Uspjevši pobjeći od otmičara, djevojčica je uletjela u prvu zgradu koja joj je bila na putu i počela zvoniti na prva vrata. Sve to je, čini se, uplašilo otmičara, koji je nakon što je vidio da djevojčica ulazi u zgradu netragom nestao.

- Ona je nakon toga došla kući, sva prepadnuta i u šoku. Tek naknado kroz lagani razgovor počeli smo od nje izvlačiti dio po dio priče, navodi I. B.
S obzirom da se radi o sedmogodišnjoj djevojčici koja je proživjela sve navedeno, ona nije mogla u detalje opisati izgled osobe koja ju je pokušala oteti, kazavši samo kako se radi o njoj nepoznatoj starijoj muškoj osobi.

Upozorenje roditeljima

- Dijete je još uvijek u šoku, budi se noću govoreći kako ju je strah, a kada ju pitamo čega, samo odgovara onoga s igrališta, prepričava nam svoju potresnu priču I. B.
Na naše pitanje je li možda imao određenih prijetnji ili nešto što je moglo ukazivati na ovakav tijek događaja, on odgovora kako nikada nije imao nikakvih prijetnji ili nešto slično te da je sasvim običan građanin.

- Ovdje se vjerojatno radi o slučajnom odabiru, jer se na mjestu moje kćeri moglo naći bilo koje drugo dijete. Upravo zbog toga sam se i obratio medijima, kako bi na ovaj način upozorio sve roditelje što se sve događa te kako bi nadležne institucije ovom problemu posvetile više pozornosti, naglasio je naš sugovornik.
U MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije jučer su kazali kako ne postoji ovakva prijava. Međutim, I. B. objasnio nam je kako je cijeli slučaj prijavio svom poznaniku koji radi u čitlučkoj policiji.

S obzirom da se radi o jako delikatnoj situaciji, očekujemo kako će se policija ozbiljno pozabaviti ovim slučajem te isti rasvijetliti.

Više prijava

Dnevni list podsjeća kako je krajem prošle godine žena iz Posušja koja je čuvala dvoje djece jedne obitelji tvrdila kako su dvojica muškaraca pokušala oteti trogodišnju djevojčicu. Prema njezinim riječima, cijeli slučaj dogodio se u središtu grada nedaleko od dječjeg vrtića, kada su muškarci mamili dijete da uđe u crni Golf. Samo njezinom brzom reakcijom, tvrdila je žena, spriječeno je najgore. Roditelji trogodišnje djevojčice posvjedočili su novinarima kako su sve prijavili policiji, međutim, u posuškoj policiji nije bilo prijave. Slučaj, bar za javnost, nikad nije rasvijetljen.

U posljednjih pola godine u Hrvatskoj je zabilježeno više prijava o navodnom pokušaju otmice djece. U većini prijava akteri otmice bila su školska djece i ljudi iz "crnog kombija" koji ih pokušavaju uvući u automobil. Međutim, hrvatska policija rasvijetlila je sve ove prijave i utvrdila kako se ne radi o otmičarima, u nekim slučajevima radilo se o dječjim izmišljotinama, dok su neke bile jednostavno proizvod straha pa su djeca u susjedima ili slučajnim prolaznicima "vidjela otmičare".

Mostarska otmica

Šira javnost nedavno se imala priliku prisjetiti i otmice koja se dogodila u Mostaru prije trideset godina kada je u naselju Rudnik nestao tada dvogodišnji Darko Stančević. Oko ovog slučaja bilo je nebrojno priča i scenarija. Ona koja je bila najčešća jest da je dječak otet i prodat u Italiju. Policija nikad nije ništa otkrila.
Nakon tri desetljeća potrage, tragovi su njegovu obitelj nedavno odveli u Italiju. Tamo su pronašli mladića koji jako liči na Dragana Stančevića, oca nestalog dječaka, ima isto godina i živi u obitelji kao usvojeno dijete. Puno kockica se posložilo, ali nedostaje najvažnija, a to je uraditi DNK analizu, na koju sada 32-godišnji Talijan ne želi pristati. Kako će se završiti ova priča, još ostaje za vidjeti.