Odana počast petorici hrvatskih časnika i dočasnika zvjerski ubijenih 1946. godine

Odana počast petorici hrvatskih časnika i dočasnika zvjerski ubijenih 1946. godine

U spomen njima i svim ostalim hrvatskim vitezovima poginulim kroz burnu povijest hrvatskog patničkog puka Brotnja, u kapelici pokraj spomen-obilježja podignutim u blizini mjesta njihova stradanja u Podadrežnju, na Uskrsni ponedjeljak je slavljena sveta misa koju je predvodio i nadahnuto propovijedao čerinski župnik i fra Hrvoje Miletić.

- Nismo se okupili ovdje samo zbog Uskrsnog ponedjeljaka i sv. mise, nego ćemo se ovdje i pomoliti za duše naših pokojnih, osobito za duše petorice hrvatskih časnika i dočasnika iz Drugog svjetskog rata: Marka Stojića, Ivana Juričića - Ćurde, Jure Dodiga, Franje Miloša i Ivana Milićevića - Milića, koji su ovdje u Podadrežnju ubijeni na Vodokršće, 6. siječnja 1946. godine. Moliti ćemo se za njihove duše ,molit ćemo se i za duše onih koji su ih ubili. Molit ćemo se za nas, da i mi budemo vjerni svom svetom Evanđelju, vjerni našem Uskrsu - kazao je fra Hrvoje na početku svete mise te u svojoj nadahnutoj propovijedi istaknuo: - Evo ovdje, na ovoj svetoj misi slavimo Uskrsnuće. Slavimo pobjedu života nad smrću. Slavimo pobjedu istine nad laži.

Nakon misnog slavlja i poučne fra Hrvojeve propovijedi, brojna rodbina, suborci i prijatelji ubijenih te predstavnici Udruge hrvatske domovinske vojske 1941.-1945, MZ Donji Veliki Ograđenik, općine Čitluk i Mladeži HDZ-a BiH Čitluk, polaganjem vijenaca i cvijeća, paljenjem svijeća i skrušenom molitvom, odali počast i zahvalnosti tim neustrašivim hrvatskim mučenicima, herojima i domoljubima, kojih će se uvijek i s ponosom sjećati svi sadašnji i budući naraštaji Brotnjaka.

vecernji.ba