Neviđene sramota: Vijeće ministara nije osiguralo novce za odlazak HKUD-a Brotnjo na Expo 2010

hkud brotnjo
...na Expo 2010 u Shangaj, sve zahvaljujući hrvatskim nesposobnjakovićima u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Nevjerojatna je činjenica da nakon devet mjeseci truda i pripreme skupine starijih članova koji su bili predodređeni za odlazak u Shangai za sudjelovanje na Međunarodnom sajmu Expo 2010 najvećoj svjetskoj izložbi različitih znanstvenih i kulturnih dostignua, na istu ipak neće otići.

HKUD Brotnjo je dobilo čast da  predstavljaju  Hrvatski narod iz BiH, dok su u prethodnim terminima predstavljeni narodni i kulturni običaji bošnjaka i srba.

Iako HKUD Brotnjo nije bilo u najboljem financijskom stanju ipak su uspjeli pronaći sredstva za kupovinu instrumenata i autohtonih dijelova nošnje do kojih nije bilo lako doći.

Međutim, da bih par dana prije polaska na put dobili rješenje iz Vijeća ministara da nisu u mogućnosti financirati put, iako su od prije bila osigurana sredstva za odlazak u Shangai gdje bi društvo boravilo deset dana.

Članovi društva postavljaju pitanja odgovornima, gdje je nestao taj novac?

Vjerojatno je taj novac uložen u izborne kampanje ili što nije nimalo strano našim političarima stavljanje novca na privatni račun ili neko skupocjeno ljetovanje na egzotičnim plažama.

Ovim putem zahvaljujemo se ministrima, a posebno ljudima koji predstavljaju Hrvatski narod, jer su ovim činom i postupkom dokazali koliko su (ne) sposobni da budu predstavnici svog naroda, jer su uskratili kulturu i običaje svog naroda, igara i pjesama  jer dok postoje ti dijelovi kulture živjet će i jedan narod.

HKUD Brotnjo Čitluk/brotnjo.info