Na nedjeljnoj svetoj misi članovi gradnićke Frame obnovili svoja obećanja

Na toj svetoj misi, koju je predslavio fra Sretan Ćurčić, duhovni asistent svih Frama u Hercegovini, a propovijedao fra Danko Perutina, duhovni asistent Frame Međugorje, dvadesetak članova Frame iz Gradnića na svečan je način obnovilo svoja obećanja da će kao kršćani uvijek ljubiti Boga i nadahnjivati se idejama i životom svetog Franje.

Svečanost produženja obećanja gradnićkih Framaša svojom su nazočnošću i pjesmom uveličali Framaši iz Međugorja, Čitluka, Kočerina i Drinovaca.

Tom su prigodom članovi Frame iz Gradnića nazočnima priredili prigodan igrokaz bez riječi, kojim su pokretima i igrom svjetla i tame, vrlo slikovito i dojmljivo ukazali na problematiku današnje mladeži. Igrokazom su potaknuli pitanje treba li mlade prepustiti samima sebi ili im ponuditi svjetlo, pružiti ruku nade, podići ih i omogućiti im sretan život protkan vjerom i božjom ljubavlju.

Nakon sv. mise, prikazani su brojni slajdovi s fotografijama fra Didaka Buntića, na temelju kojih je o životu i liku tog velikog svećenika, prosvjetitelje, humanista, graditelja, oca sirotinje i istaknutog Brotnjaka, nazočnima nadahnuto govorio gradnićki svećenik fra Marinko Šakota, inače glavni pokretač i organizator Didakovih dana.

Potom je u novootvorenoj župnoj dvorani upriličeno cjelovečernje druženje framaša i ostale mladeži uz prigodan domjenak i zabavni program kojeg su za tu prigodu pripremili gitaristi gradnićke Frame.

Brotnjo-online.com