MUP HNŽ osuđuje priopćenje FK Velež

mup hnž
...na sportskom centru „Circle international" u Međugorju, te nakon incidenta koji se dogodio dužni smo upoznati javnost sa slijedećim.

-O odigravanju prijateljske nogometne utakmice između FK Slobode i FK Velež Mup HNŽ uopće nije bio upoznat. PS Čitluk nije izvještena zakonom predviđenom procedurom o odigravanju spomenute utakmice. Poznato je kako odigravanje utakmice prijavljuje organizator. Nadležna PU MUP-a HNŽ u ovom slučaju PS Čitluk, trebala je biti izvještena o odigravanju ove utakmice.

-Također, želimo demantirati što je navedeno u priopćenju FK Velež da je policija kasnila sa intervencijom. Naglašavamo da su policijski službenici PS Čitluk po dojavi tehničkog osoblja sportskog centra, uputili se na mjesto događanja sa tri patrole, poduzeli sve mjere i radnje predviđene zakonom da se spriječi narušavanje JRM.

-Isto tako osuđujemo priopćenje FK Velež, jer je rukovodećim ljudima kluba jako dobro poznata procedura i obveze policije po pitanju osiguravanja utakmica.

-Sugeriramo svim nogometnim klubovima i sportsko rekreativnim centrima da se pridržavaju važećih propisa koji uključuju i organiziranje prijateljskih utakmica, te o organizaciji istih obavijeste nadležnu policijsku ustrojbenu jedinicu, kako bi se slični slučajevi izbjegli ubuduće.

-Apeliramo na rukovodstva svih klubova da razgovaraju sa svojim navijačima i sugeriraju im fer i sportsko navijanje. Napominjemo MUP HNŽ će se kao i do sada suprotstaviti svim zakonom predviđenim mjerama osobama sklonim izazivanju nereda na sportskim natjecanjima, bez obzira kojoj navijačkoj skupini pripadali.

MUP HNŽ