Mlada misa fra Perice Ostojića

fra Perica Ostojić
Misno slavlje otpočelo je procesijom, nakon čega su uslijedili blagoslovi oca Anđelka i majke Zdravke svome sinu mladomisniku ispred oltara, prigodni pozdrav rodice Marije Ćorić i pozdravni govor fra Mire Šege, župnika župe Krista Kralja Čitluk.

- Dragi mladomisniče, na jednome mjestu papa Franjo govoreći svećenicima kaže ovako: „Svećenik je najsiromašniji čovjek ako ga Isus ne obogati svojim siromaštvom, najbeskorisniji je sluga ako nije Isusov prijatelj, najluđi ako ga Isus strpljivo ne uči kao Petra, najslabiji je među kršćanima ako ga Dobri Pastir ne jača usred svoga stada. Nitko nije manji od svećenika koji se ufa u svoje snage." Dragi fra Perica, ti si za svoje mladomisničko geslo uzeo riječi iz Psalma 86.: „Gospodine, uči me svojim putem i hodit ću u istini tvojoj." Vjerujem da će te ove riječi pratiti cijelog tvoga svećeničkoga života i želim ti da se u vlastitom hodu daš voditi duhom Isusa Krista i učiti u mudrosti vječne riječi božje - poručio je fra Miro Šego nakon što je pozdravio sve nazočne na današnjoj Mladoj misi fra Perice Ostojića.

Mladomisnik je za svoje geslo odabrao: „Gospodine, uči me svojemu putu i hodit ću u istini tvojoj", a propovjednik na današnjem kocelebriranom misnom slavlju bio je fra Antonio Šakota, koji je svom dobrom prijatelju i kolegi u propovijedi uputio snažne riječi ohrabrenja.

Prije točno 23 godine fra Miro Šego slavio Mladu misu

Na današnji dan prije točno 23 godine Mladu misu slavio je današnji župnik župe Krista Kralja - Čitluk fra Miro Šego, stoga je dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije na početku svog obraćanja pred završetak mise najprije čestitao fra Miri, zatim fra Perici, a potom i mladomisnikovoj obitelji.

- Dragi mladomisniče, sv. Bonaventura bi ti poručio, a to je i propovjednik govorio: „Gospodin te je izabrao prije nego što si se rodio, u svojoj promisli te imao". Ti si odgovorio... Po svetom ređenju kao svećenik postao si član Hercegovačke franjevačke provincije. Čestitam ti na tome i želim ti da te prate kroz život mir i dobro. U svom mladomisničkom geslu stavio si riječi i molitvu da te Gospodin prati i da ćeš poštovati Njegov glas i hoditi u istini. To je ono najveće i najviše što ti u ovom trenutku i ja mogu poželjeti. Neka te na tvom životnom putu prate mir i dobro - rekao je provincijal Šteko i dodao da Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji ni u najtežim danima nije ponestalo duhovnih zvanja. „Bogu hvala za sve vas" zaključio je provincijal Šteko.

Nakon Provincijalovih riječi svima nazočnima zahvalnim riječima obratio se i sam mladomisnik fra Perica Ostojić, koji je izrekao veliku zahvalu Bogu, svojoj obitelji, mnogobrojnoj rodbini, svojim odgojiteljima, župi na čelu s fra Mirom Šegom, zboru pod ravnanjem sestre Slavice Kožul, mnogobrojnim prijateljima među kojima je bilo i 40 gostiju iz Italije.

Na kraju Mise fra Perica je zajedno sa trojicom mladomisnika na sve nazočne zazvao Božji blagoslov.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba