Mažoretkinje Općine Čitluk domaćini i suorganizatori državnog prvenstva mažoretkinja

mažoretkinje čitluk
 Naime, Mažoretkinje Čitluk osnovane su početkom 2018. godine, a broje čak više od 100 članica. Cure su pokazale izniman talent te nakon samo tri mjeseca treninga na državnom prvenstvu u Uskoplju osvojile srebro u kadetskoj kategoriji neformacija, na europskom kupu u Ohridu osvojili zlatno odličje u kadetskoj kategoriji neformacija te srebro u formaciji kadet-pompon. Ove godine se prvi put formacijski natječu na državnom prvenstvu. Prvenstvo se održava u broćanskoj općini. Svi zaljubljenici plesa, kulture i dobre zabave svojim dolaskom će pružiti podršku natjecateljima na tako velikom te značajnom događaju.

- „Iznimna nam je čast biti domaćin i suorganizator državnog prvenstva, najvećeg događaja za jednu mažoretkinju. Pripreme nisu lake, jer uz sve treninge i pripremu cura, potrebno je osigurati sve popratne sadržaje i elemente koji idu pod ruku s tako velikim događajem. Cilj nam podići prvenstvo na jednu višu razinu, upoznati sve naše sugrađane sa kulturom Mažoret plesa, te priuštiti svim prisutnim super zabavu.
Prvenstvo započinje u 09:00 s nastupom najmlađih plesačica u kategoriji Prvi korak. Svečano otvorenje počinje u 09:3o sati, mimohodm kroz Ulicu Kralja Tomislava, te se svi zajedno vraćaju u dvoranu, gdje slijede uvodni govori i pozdravi. Uz predsjednicu saveza Alisu Cvitanović, svim prisutnima obratit će se i načelnik gospodin Marin Radišić. Od 11:15 počinje neformacijski dio prvenstva, a potom u 16:00 formacijski, koji je ujedno i glavni dio prvenstva.
Ovim putem pozivam sve naše sugrađane da dođu i podrže naše curice. " kazala je Anja Andričević, predsjednica Hrvatske Udruge „Mazoretkinje Općine Čitluk