Luciji, Ani i Ivani uručene knjige za literarne radove

nagrada

Potpisana povelja

Treba reći da je prije početka proslave Dana škole svečano potpisana povelja o prijateljstvu između Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića Čiltuk i Srednje škole Petra Šegedina Korčula. Potpisali su je ravnatelji tih dviju škola: prof. Adela Škutor i prof. Lovre Botica, javlja Večernji list BiH.

Inače, jučerašnja svečanost započela je polaganjem cvijeća i molitvom na fra Slavkovu grobu u međugorskom groblju Kovačica, a potom je u predvorju školske zgrade upriličena priredba s vrlo bogatim programom koji su sa svojim profesorima osmislili i izveli članovi zbora Frame, literarno-recitatorske, glazbene, novinarske, ekološke, kreativne i drugih sekcija te Vijeća učenika te škole.

Uz učenike, roditelje te sadašnje i bivše djelatnike te škole, obilježavanju Dana čitlučke srednje škole nazočili su i predstavnici političkog, gospodarskog, crkvenog, kulturnog, društvenog i javnog života Brotnja te brojni uzvanici. Na početku svečanosti odana je počast svim pokojnim djelatnicima, učenicima, utemeljiteljima škole i pokojnom dr. fra Slavku Barbariću, koji je umro 24. studenog prije 18 godina pokraj XIV. postaje, na povratku s Križevca nakon molitve križnoga puta za župljane i međugorske hodočasnike.

Uručeni darovi

O radu škole govorila je ravnateljica Adela Škutor koja je učenicima i djelatnicima čestitala Dan škole, a gostima poželjela dobrodošlicu i zahvalila im što podržavaju rad nastavnih i izvannastavnih aktivnosti. Jučerašnji Dan čitlučke srednje škole obilježen je brojnim glazbenim točkama pjevačkih skupina i recitacijama. Posebno dojmljiv i poticajan bio je recital poezije pjesnika A. B. Šimića, koji su izveli članovi literarno-recitatorske sekcije Iva Prskalo i Pero Pehar uz glazbenu pratnju Josipa Odaka.

U zasluženu mirovinu svečano je ispraćen dugogodišnji nastavnik praktične nastave Franjo Mijatović kojemu je ravnateljica Škutor u znak zahvalnosti uručila umjetničku sliku. Istodobno je i prof. matematike Marini Zubac uručena umjetnička slika. Ravnateljica je uručila knjige učenicama Luciji Kordić, Ani Radišić i Ivani Bošnjak, koje su tim redom napisale tri najbolja literarna rada o temi "U tebi mora gorjeti ono što želiš zapaliti u drugima". Pomoćnik ravnateljice Milivoj Pinjuh uručio je priznanja pobjednicima u sportskim natjecanjima.