FOTO  FOTO/ Gradi se nova crkva u Čitluku: Župnik pozvao vjernike da donacijom pomognu izgradnju

napredak u izgradnji, nova crkva

Župnik crkve Krista Kralja u Čitluku fra Miro Šego, za Hercegovina.info otkriva kako protječu radovi u izgradnji te kada se predviđa slavljene prve svete mise u novoj crkvi.

Krajem 80ih i početkom 90ih godina trenutna crkva postala je pretijesna i župnici tog vremena su već počeli razgovarati o potrebi da se izgradi nova, ali nitko se nije usudio.

Tako da priča o izgradnji samostana u Čitluku traje već duže vrijeme, a ideja o izgradnji nove crkve zaživjela je prošle godine kada je ova župa slavila 100 godina postojanja.
Tom prilikom blagoslovljen je kamen temeljac i radovi su polako krenuli.

Cijeli ovaj projekt uvelike ovisi o donacijama župljana i poduzetnika.

Vremenske neprilike također dosta utječu na napredak s obzirom da se radi o nezgodnom terenu pa je prošlo neko vrijeme od postavljanja kamena temeljca pa do novih radova.

U tom vremenu radilo se na izmjenama u samom izgledu projekta odnosno konačnog izgleda nove crkve.

Što se tiče trenutne situacije, župnik se nada da će za manje od mjesec dana biti završena mrtva deka i onda se kreće dalje.

Želja je da se do iduće godine crkva sazida barem u „grubo“ odnosno da se stavi pod krov a hoće li se dotad moći i zvonik sagraditi još se ne zna.

Jedan budući svećenik 19.07.2020. će imati mladu misu pa se predviđa da će to biti između zidova nove crkve pa makar bila i bez krova, našalio se fra Miro.

"Crkva ova ovdje je već nešto što je nadišlo Čitluk u dobroj mjeri i mislim da ovo mjesto zaslužuje jedan takav objekat", kazao je župnik.

Temeljna želja fra Mire je da vjernici sa svoje strane koliko god mogu donacijama sudjeluju u izgradnji ali i svi ljudi koji mogu i žele pomoći.

 

Gabrijela Ljolje, Hercegovina.info