FOTO  Doprinos turizma razvoju zemlje moramo podići na veću razinu

turizam, Čitluk

Danas je u Hotelu Brotnjo u Čitluku održan Turistički forum "Tradicija u funkciji turizma", kojega je svečano otvorio hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.
Otvarajući ovaj forum, hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović kazao je kako mu je čast u ime institucije koju predstavlja da može kazati par riječi time i otvoriti i ovaj današnji forum.

-Prije svega drago mi je da smo danas uspjeli u našem Brotnju, u našem Čitluku u našoj Hercegovini napraviti jedan ovakav iskaz opredjeljenja da sve ono što baštinimo, što jest naša tradicija ponudimo svjetskoj javnosti. Zbog toga mi je drago što su ovakvi predavači danas među nama ovdje iz Republike Hrvatske koji zajedni s nama promišljaju razvoj ovog kraja, kazao je dr. Čović
Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina potencijali su ogromni, ali ja vas pozivam i da na ovakav jedan način koji danas ovdje čujemo, da možemo ovakvo znanje prenositi.
Svi vi koji predstavljate razine vlasti, osobito iz reda hrvatskog naroda, pozivam da našu pažnju usmjerimo prema pomoći poticanju i razvoju turizma, moramo ubrzati sve ono što mi osmišljamo kada je u pitanju pozicija ovog kraja Hercegovačkog.
Maloprije ste spomenuli da je duga tradicija Čitluka, odnosno Dana berbe grožđa Čitluk, a ovo je relativno mlad grad, mlada sredina, kad gledamo tu administraciju stotinama godina se tu živi, stotinama godina ovdje je prepoznatljiva Blatina i Žilavka, ja jednostavno potičem sve one koji se žele nastaviti educirati i razvijati ono što je naša ključna vrijednost, poručio je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Na forumu "Tradicija u funkciji turizma" govorili su i prof.dr.sc. Mirjana Milićević, pročelnica smjera Turizam i zaštita okoliša i voditeljica Centra za EU integracije i projekte Sveučilišta u Mostaru, dr.sc. Damir Krešić, ravnatelj Instituta za turizma Republike Hrvatske, mr.sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj, gđa. Dubravka Davidović, predsjednica Hrvatske udruge za za turističke i kulturne rute "Tur Kultur, gđa. Kristina Nuić Prka, predsjednica Zajednice Hrvatskih društava turističkih vodiča, gosp. Branimir Penava, voditelj Etno-sela „Herceg".