Dobro je činiti dobro: Brotnjaci potvrdili da imaju veliko srce puno ljubavi

čitluk
...u Gradskoj športskoj dvorani Čitluk organiziran veliki božićni humanitarni koncert od kojega će prihod biti namijenjen za potrebite u općini Čitluk i za Udrugu Susret. Na humanitarnom koncertu nastupili su: Mate Bulić, Dario Šunjić i Enigma, Grupa Gabriel, Danijel Boto, Ine Tadić i Hercegovački bećari, Raspjevani anđeli, Zbor Prijatelji, grupa Afrodita i Macao band.

Prošle godine po prvi put u našoj općini organiziran je veliki humanitarni božićni koncert, lijepa tradicija u predblagdansko vrijeme, kada svi želimo razveseliti svoje bližnje, život im učiniti ljepšim i podijeliti radost Božića s njima nastavljena je i ove godine. Poziv na zajedništvo u pomaganju potrebitima pod sloganom „Dobro je čitini dobro" naišao je na dobar odaziv publike, mnogi su se potrudili kako bi uljepšali Božić potrebitima, a Raspjevani anđeli učinili su to na najbolji način pjesmom.

Na početku koncerta dječji zbor pod vodstvom s. Slavice Kožul izveo je pjesmu „Neka pjesma poteče" za koju je stihove napisala pokojna s. Ancila Bubalo, dok je glazbeni aranžman za pjesmu napravio maestro Đelo Jusić.

Pjesma Raspjevanih anđela bila je lijep uvod u koncert na kojem je župnik župe Krista Kralja Čitluk fra Miro Šego poželio dobrodošlicu i uputio riječi zahvale posjetiteljima, kazavši kako se još jednom potvrdilo da žitelji Brotnja imaju veliko srce puno ljubavi i da im je doista stalo do bližnjih.

- Prošle godine je bilo lijepo, nadam se da će biti i ove i da će ovaj koncert postati tradicionalan - kratko je poručio okupljenima inicijator koncerta Goran Pehar te se zahvalio posjetiteljima, kolegama glazbenicima i sponzorima koji su podržali koncert.

- Još jednom vam se u ime naše djece želim zahvaliti od sveg srca. Nedavno sam bila na sastanku s premijerom naše županije i naša udruga je proglašena najaktivnijom, međutim da vi niste s nama ne bismo toliko napravili. Hvala vam na dolasku i svim potporama koje pružate našoj djeci - izjavila je predsjednica Udruge Susret Jasminka Vasilj, nakon čega je Grupa Gabriel na čitlučkoj pozornici izvela skladbu „Rođen je Kralj", svojevrsni dar ovih glazbenika njihovim prijateljima i ljudima dobre volje za nadolazeće božićne blagdane. Autor teksta i glazbe za ovu pjesmu je fra Marin Karačić, a nakon nastupa Grupe Gabriel na pozornici su se redali vrsni zabavljači.

Publika ih je sve nagradila zasluženim pljeskom, no posebno dobar prijem kod publike imao je Mate Bulić. Osjetivši dobru atmosferu Bulić se s pozornice spustio među publiku i s članovima Udruge Susret i najmlađima zapjevao neke od svojih najvećih hitova, a druženje s djecom iz Udruge Susret Bulić je nastavio i nakon koncerta na Božićnom sajmu Udruge Susret.

Zajedno s načelnikom općine Čitluk Ivom Jerkićem Mate Bulić je nakon koncerta nazočio paljenju četvrte svijeće na adventskom vijencu, te je nakon toga nastavio prijateljevanje sa svojim prijateljima iz Udruge Susret što je posebno razveselilo djecu koja su dobila priliku zapjevati sa svojim omiljenim pjevačem.

Više fotografija s koncerta možete pogledati OVDJE.

Čitluk.ba