Darinka i Ante Musa iz Donjeg Velikog Ograđenika proslavili zlatni pir

zlatni pir, Darinka i Ante Musa
...pola stoljeća zajedničkog i sretnog života u braku. Obilježavanje njihova "zlatnog pira" počelo je svečanim misnim slavljem, koje je u župnoj u filijalnoj crkvi sv. Nikole Tavelića u Donjem velikom Ograđeniku predvodio čerinski župnik fra Dario Dodig.

Tom su prigodom Darinka i Ante pred čerinskim župnikom, brojnom rodbinom i vjerničkim pukom obnovili svoj bračni zavjet te jedno drugom obećali ljubav i vjernost do smrti.

Čestitajući slavljenicima na tom velikom jubileju, fra Dario je, uz ostalo, istaknuo kako Ante i Darinka imaju razloga slaviti i uistinu Bogu zahvaljivati jer njihov jubilej mladima može biti svijetli primjer očuvanja svetosti braka.

Inače, Sretni supružnici vjenčali su se 15. siječnja 1964. godine u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku , a vjenčao ih je pokojni fra Darinko Brkić. Tijekom svog pedesetogodišnjeg skladnog bračnog života, protkanog vjerom u Boga, međusobnim poštivanjem, beskrajnom ljubavlju i odanošću, Darinka i Ante Musa izrodili su dvoje djece - kćer Nadu i sina Ilku, koja su im podarila šestero unučadi.

- U ovih 50 godina u braku imali smo i lijepih i teških trenutaka. Bilo je i padova i uspona jer sam 30 godina radio u Njemačkoj. Uz božju pomoć, poteškoće smo zajednički lakše podnosili i djecu u kršćanskom duhu odgajali - kaže Ante.

- Od srca zahvaljujemo Bogu i Blaženoj Djevici Mariji što su nam podarili zdravlje i snagu da ustrajemo, da u ljubavi, međusobnom razumijevanju, opraštanju i poniznosti opstanemo i da dočekamo svoj "zlatni pir" - uglas su nam rekli slavljenici „zlatnog pira".

Ante i Darinka Musa ističu da je za dug i sretan brak najvažnija prava vjera, ufanje u Božju pomoć, iskrena ljubav, zajednički rad, međusobno povjerenje i razumijevanje, opraštanje, poniznost te izbjegavanje brzopletih i nepromišljenih reakcija. To bi, kažu, trebao biti glavni recept mladima za dug, sretan i uspješan brak.

Recimo na kraju da su nakon svete mise sretni supružnici, zajedno s brojnom rodbinom i prijateljima, svoj jubilej nastavili slaviti do kasno u noć u čitlučkom restoranu „Rocolo".

Tekst i foto: Mile PAVLOVIĆ

Brotnjo.info