Danas je Dječji vrtić Čitluk otvorio vrata malim Brotnjacima

vrtić, djeciji vrtic

...prate upute i savjete svojih odgojiteljica, koje ih upoznaju s prostorijama Vrtića, njegovim dvorištem, igračkama, igralištem i okolnim objektima. 

Kako smo doznali od Zdenke Pehar, ravnateljice Dječjeg vrtića u Čitluku, ove je godine udovoljeno svim na vrijeme prispjelim zahtjevima roditelja pa je u Vrtić primljeno oko 90 polaznika. Stoga će, prema njezinim riječima, ovogodišnji odgojno obrazovni rad u čitlučkom Dječjem vrtiću biti organizirat u tri odgojne skupine: pčelice, zečići, trešnjice.

No, kako je već prvog dana rada još nekoliko roditelja pokazalo interes za smješta djece u Vrtić, pokušat će se udovoljiti i njihovim zahtjevima. Za sada su ta djeca „na čekanju“. Ovakvih problema u Čitluku zasigurno više neće biti jer je u tijeku izgradnja novog Dječjeg vrtića u blizini čitlučkog Doma zdravlja, koji će moći primiti daleko više polaznika.

Kada smo danas posjetili tu dječju odgojno-obrazovnu ustanovu, ozračje je bilo odlično. Posebno živo bilo je u najmlađoj skupini pčelica gdje su se dječji razgovori, pjesma, igra, brujanje igračaka te poneka suza i plač, miješali s brižnim upozorenjima odgajateljica koje nas, zbog golemih obveza i odgovornosti za djecu, gotovo nisu ni primjećivale.

Treba reći da se radost boravka djece u Dječjem vrtiću Čitluk godinama upotpunjuje čestim organiziranjem različitih priredbi uz sve značajnije blagdane kao i gotovo svakodnevnim proslavama rođendana nekog od polaznika Vrtića, u što se sa zadovoljstvom uključuju sva djeca, ali i njihove tete.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info