FOTO  Dan općine Čapljina - Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća

Čapljina

Svečana dvorana bila je puna gostiju iz svih sfera društvenog života, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, predstavnika kulturnog, sportskog i vjerskog života.
Nakon izvješća dopredsjednika Općinskog vijeća Čapljina Pere Kneževića, prikazan je i kratki video prilog o onome što je u Čapljini urađeno u proteklom razdoblju, kao i sve ljepote ove općine, a potom se uzvanicima obratio načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Načelnik Vidić je uz pozdrave nazočnima kazao: „Na videozapisu ste mogli pogledati što smo to napravili u zadnjih godinu dana, u ovom periodu između dvije svečane sjednice. Osobno sam zadovoljan sa onim što smo učinili i ponosan što sam dio tima koji je sudjelovao u cijeloj ovoj priči. Maloprije je ovdje rečeno da u državi kakva je BiH teško je raditi, međutim kada imate posloženu vertikalu, od općine preko županije, federacije do države, onda već kada imate članove predsjedništva, može se ipak puno toga napraviti i zato još jednom ponavljam da sam zbilja ponosan što sam dio tog tima. Ovo je svakako prigoda da istaknem izvrsnu suradnju sa županijskom razinom vlasti, odnosno sa Vladom HNŽ, i pohvala i zahvala ministrima Joviću, Krasiću, Bevandi, Opsenici, Soldi... i svakako onome koji je na čelu vlade,predsjedniku Vlade dr. Hercegu. Ova Vlada je pokazala najviše od svih dosadašnjih Vlada senzibiliteta prema jedinicama lokalne samouprave sa području naše županije i evo još jednom, zbilja, iskrena zahvala i svakako da i Vama koje sam ovdje sada nabrojao pripada posebno mjesto u ovoj našoj pobjedničkoj momčadi. Suradnja sa federalnom i državnom razinom vlasti je također odlična. Potez ministrice u Vladi Federacije, ministrice financija gospođe Jelke Miličević koja je promijenila onu jednu odluku o raspodjeli prihoda PDV-a i na taj način mnoge općine koje su bile oštećene, uključujući i Čapljinu su prihodovale značajna sredstva u svoj proračun. Ministru Bevandi posebna zahvala za ulogu u ovome timu. Kao načelnik redovit sam na mnogim svečanim sjednicama u Federaciji , i zadovoljstvo mi je slušati izvješće načelnika, broj koliko se dobrih projekata napravilo, koliko dobro ti ljudi rade, zato i mojim kolegama gradonačelnicima i načelnicima posebno je značajno mjesto u našoj političkoj momčadi - HDZ BiH. Kapiten naše političke momčadi je predsjednik dr. Dragan Čović, koji ne da igra dobro već igra izvrsno, zato predsjedniče Čoviću dugo ćete još biti kapiten naše momčadi. HDZ BiH je prihvatila odgovornost i odgovorno kažemo da, mi smo to završili. Isto tako ako nešto nismo završili, ako smo nešto naopako napravili, odgovorno kažemo da, mi smo ti sa punom voljom i vizijom da ćemo to završiti i popraviti. Cijenjeni gosti, još jednom u moje ime i u ime općine Čapljina veliko Vam hvala što ste danas došli, ja se u Vašim sredinama uvijek lijepo osjećam tako da vjerujem da će i vama biti ugodno ovdje kod nas u Čapljini. Čestitam svim čapljinkama i čapljincima Dan općine, čestitam vam i blagdan svetog Franje.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Čapljina nazočio je i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović .

Predsjednik Čović na početku svog obraćanja je čestitao Dan općine i blagdan svetog Franje svi čapljinkama i čapljincima.
„Ovaj Cvijet Hercegovine svakim dan nečim nadopunjavamo. Drago mi je da imate vrlo jasnu viziju bez obzira što su sustavne nadležnosti takve da lokalna samouprava ima samo malu, ograničenu nadležnost na tom dijelu aktivnosti koju vi razvijate ali zato od naše Vlade, sa svim ministrima, Federalne Vlade, sa svim ministrima u Vladi, parlamentarcima koji to prate, svim ministrima u Vijeću ministara pa do člana Predsjedništva uz sve ove projekte siguran sam da nikad niste bili sami. Čapljina postaje ugodno mjesto za život i da to treba samo dalje dorađivati i razvijati.
Pohvalio je projekte koje je pratila županijska, federalna i državna razina vlasti. „Općine zajedničkim radom kreiraju bolji ambijent za život na našim područjima i ne dozvolite da vas vrijeme na bilo koji način ograniči u našim vizijama", zaključio je predsjednik Čović.

U glazbenom dijelu programa nastupile su ženska klapa "Lira" i učenica šestog razreda glazbenog odjela osnovne škole Vladimira Pavlovića Čapljina, Iva Bule.