Čitluk: Požari na Dobrom Selu i Vionici

Praktično ne prođe niti jedan dan da na području općine Čitluk ne izbije novi požar koji iziskuje intervenciju vatrogasaca. Tako je bilo i danas kada smo čitlučke vatrogasce zatekli na požarištima u Dobrom selu, ali i Vionici.

Vjerojatno zbog ljudske nepažnje u jutarnjim satima na području Vionice planu je manji požar koji je prijetio obližnjim vinogradima i gustoj šumi. Izuzetno brzom reakcijom ljudi koji su se zatekli u blizini požar je brzo lokaliziran, a uz pomoć poljoprivredne mehanizacije koja se „našla pri ruci" mještani Vionice u dobroj su mjeri do dolaska vatrogasaca i ugasili vatru.

Za razliku od manjeg požara u Vinici požar u Dobrom Selu je mnogo veći i gori još od jučer. Naime, sinoć poslije 22 sata sa područja Kruševa prema Dobrom Selu, zahvaljujući jakoj buri, proširio se šumski požar u kojemu su gorjeli trava, nisko raslinje i smreka. Čitlučki vatrogasci uz mještane Dobrog Sela uspjeli su obraniti dalekovod kojim se napaja obližnja tiskara, a ujedno su presjekli liniju požara koja se kretala prema obiteljskim kućama.

Brotnjo.info