Čitluk: Potpisan sporazum o implementaciji projekta “Moja Budućnost”

Čitluk: Potpisan sporazum o implementaciji projekta “Moja Budućnost”
Potpisanim sporazumom definiran je odnos međusobne suradnje Helvetas-a i Općine Čitluk na zajedničkoj provedbi projekta „Moja Budućnost" u Čitluku.

Projekt "Moja Budućnost" je projekt ruralnog razvoja u BiH započet od strane Helvetasa, koji će u suradnji s REDAH-om i Inkubatorom društvenih inovacija MUNJA nastojati poboljšati pristup ruralnih domaćinstava i mladih gospodarskim mogućnostima promocijom neformalnog strukovnog obrazovanja, poticanjem ulaganja privatnog sektora u odabrane gospodarske sektore i oživljavanjem općina i njihovih veza sa ruralnim područjima kroz poboljšavanje javne usluge.

Općenita vizija projekta je da ruralna domaćinstva, posebno mlade osobe, imaju mogućnost zapošljavanja i ostvarivanja dohotka te mogu ispuniti vlastitu ideju o svrhovitom životu, a Helvetas je identificirao općinu Čitluk kao zanimljivo područje za implementaciju projekta.

Helvetas Swiss Intercooperation je neovisna razvojna agencija iz Švicarske koja je aktivna u trideset zemalja na području Afrike, Azije, Latinske Amerike i Istočne Europe i kroz svoje djelovanje doprinosi stvarnim promjenama u životima više od tri milijuna ljudi u nepovoljnom položaju, priopćeno je iz Općine Čitluk.

(www.jabuka.tv)