Čitluk: Novi vrtić svečano se otvara u rujnu

Čitluk, Čitluk, vrtić
Nakon izgradnje modernog Srednjoškolskog centra dr. fra Slavka Barbarića koji je otvoren u rujnu protekle godine, Dječji vrtić je još jedan kapitalni projekt kojega je općina Čitluk uspješno realizirala. Dugi niz godina postojala je potreba za izgradnjom novoga objekta jer postojeći vrtić koji se nalazi u zgradi stare škole nije zadovoljavao kriterije primjerene za ovu ustanovu.

Sve je započelo 2006. godine kada je Općina Čitluk aplicirala prema Federalnom ministarstvu obrazovanja tražeći sredstva za izgradnju dječjeg vrtića. Nedugo nakon toga, velikodušno je projekt podržao vlasnik Zaklade Primorac, gospodin Jozo Primorac koji je preuzeo na sebe obvezu da najvećim dijelom financira građevinski dio radova. Odluka o gradnji objekta dječjeg vrtića u Čitluku donesena ja na sjednici Općinskog vijeća Čitluk u prosincu 2008. godine i time je započeo projekt čija je ukupna vrijednost viša od 2.5 milijuna KM.

Ovih dana se izvode posljednji građevinski radovi nakon čega će slijediti opremanje interijera te radovi na uređenju okoliša.

Uz čitlučku ljepoticu, Srednjoškolski centar dr. fra Slavka Barbarića, stanovnici Čitluka će uskoro dobiti i najljepši i najmoderniji vrtić u cijeloj regiji, što je na ponos svih Brotnjaka i ljudi koji su velikodušno podržali njegovu realizaciju.

Citluk.ba