Čitluk: Humanitarna nogometna utakmica za djecu s posebnim potrebama

studenti socijalnog rada s područja čitlučke općine također pripremaju projekt, koji će za cilj imati prikupljanje novčane pomoći za djecu s posebnim potrebama s područja ove općine.

Uključenost u rad

Tako će 26. travnja s početkom u 17 sati na stadionu Bare biti održana humanitarna nogometna utakmica između NK Zrinjski i NK Brotnjo, a cijena ulaznice, čija će mjesta prodaje biti naknadno određena, bit će simboličnih pet maraka. Cilj utakmice je pomoć pri financiranju i organiziranju radionica za djecu s posebnim potrebama kao i za pomoć djeci. "Nakon nogometne utakmice nekolicina studenata bi obišla obitelji koje imaju djecu s posebnim potrebama, a nisu učlanjeni u udrugu te ih na taj način potaknuti da se učlane i postanu aktivniji, za dobrobit svoje djece i cijele zajednice", kazala je Marija Prusina, inače studentica druge godine socijalnog rada u Mostaru, koja zajedno sa svojim kolegama čini tim studenata uključenih u realizaciju projekta. Osim studenata s druge godine, uključeni su i oni stariji, s tim da im je želja u buduće u daljnje projekte uključiti i mlađe, to jest studente prve godine.

Budući planovi

"Riječ bi bila o radionicama za djecu s posebnim potrebama, tipa onakvih koje su u Ljubuškom za njihovu djecu organizirali studenti socijalnog rada. Radionice bi bile kreativnog tipa prema mogućnostima djece te bi se s vremenom, ako bi to bilo moguće, odrađivale neke priredbe, ako budu djeca posebno nadarena za crtanje i tako slično, onda bi radili i izložbe. Sve to ovisi kako bude funkcioniralo", kazala je Prusina.

Potrebno je istaknuti kako će se sve aktivnosti raditi u suradnji s udrugom "Susret" iz Čitluka, koja okuplja roditelje i prijatelje djece s posebnim potrebama s područja općine Čitluk, a svojim dosadašnjim uspješno provedenim aktivnostima je i te kako opravdala svoje postojanje.

Podsjetimo kako je vodstvo Udruge u suradnji s bivšim čitlučkim župnikom fra Miljenkom Mikom Stojićem uspješno provelo plemenitu akciju "Dobrotom usrećimo drugoga" u kojoj je diljem Brotnja prikupljeno 115.000 maraka kojima je kupljeno specijalizirano vozilo s platformom prilagođenom za prijevoz djece s posebnim potrebama do specijalne škole i radionica u Mostar.
Z. Volarević