Čitluk: Dvometarska Pisanica od srca izložena na Trgu žrtava Domovinskog rata

pisanica, Čitluk, podravina

... a koju su motivima Međugorja i Podravine oslikali umjetnici naive iz sela Molve: Đuro Jaković, Josip Tot, Drago Žufika i Drago Kovačić ponovno je izložena na Trgu žrtava Domovinskog rata u Čitluku. Spomenuta pisanica dar je Koprivničko - križevačke županije koji simbolizira prijateljstvo ove županije i općine Čitluk. Projekt „Pisanica od srca" pokrenula je Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Cijeli projekt započet je 2007. godine, a do danas velike pisanice koje su oslikali umjetnici obišle su brojne europske i svjetske gradove prenoseći poruku ljubavi, mira i života.

Općina Čitluk i Grad Križevci gaje prijateljske odnose i uspješno surađuju, a suradnja je posebno intenzivirana nakon što je 2007. godine potpisana Povelja o prijateljstvu. Od potpisivanja Povelje o prijateljstvu i početka realizacije projekta „Pisanica od srca" uz pisanicu izloženu na Trgu žrtava Domovinskog rata inicijatori projekta svojim prijateljima na području općine Čitluk darovali su još dvije pisanice.

Pisanica visine 2,05 m i širine 1,50 m izložena na Trgu žrtava Domovinskog rata u Čitluku od trenutka postavljanja plijeni poglede prolaznika u središtu Čitluka, i na lijep način nagovješćuje Uskrs, ali i svjedoči o prijateljstvu i suradnji.

Citluk.ba