FOTO  ČITLUK Djeca s invaliditetom i poteškoćama u razvoju dobivaju svoj objekt

Čitluk, izgradnja, zgrada

Na današnjoj svečanosti održanoj u Potpolju na području općine Čitluk, blagoslovljeni su temelji za objekt predviđen za osobe s invaliditetom i poteškoćama u razvoju.

Ovaj hvale vrijedan projekt svojim prisustvom podržali su načelnik općine Čitluk Marin Radišić, Mary Walsh i časna sestra Muriel Geisler - predstavnice Humanitarne udruge “Sv. Josip“ iz Chicaga, predstavnici Udruge Susret i izvođača radova, dok je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk, blagoslovio radove i budući objekt.

-Hvala svima koji sudjeluju u realizaciji ovoga projekta, posebno Općini Čitluk, naravno i Humanitarnoj organizaciji sv. Josipa čije su predstavnice jednoga dana došle u moj ured s molbom i željom za izgradnju ovoga objekta – kazao je fra Miro Šego nakon blagoslova kojemu su nazočili predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan, veći broj dužnosnika Općine Čitluk, predstavnici J.P. Broting, članovi Udruge Susret, predstavnici izvođača radova i ostali uzvanici.

Izvođač radova izgradnje sportsko-rehabilitacijskog doma za djecu s posebnim potrebama je S.G.D. Graditeljstvo Medić iz Ljubuškog a radovi bi trebali biti završeni do početka prosinca ove godine.

Potpisanim ugovorom između Općine Čitluk i Udruge sv. Josip iz Chicaga naglašena je temeljna odredba ugovora a to je da će objekt biti namijenjen isključivo za djecu s invaliditetom i poteškoćama u razvoju te da će isti biti darovan Općini Čitluk.